Φυγόποινος, φυγόδικος, δραπέτης φυλάκων και εμπλέκόμενος σε οργανωμένη ομάδα διάπραξης κλοπών και διαρρήξεων είναι ο άντρας που συνελήφθη στα Βραχνέϊκα Αχαΐας.

Ειδικότερα, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας, για διακεκριμένες κλοπές και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Πατρών, με ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών για κλοπή.

Επίσης, ο 34χρονος ήταν από τον Ιούλιο του 2010 δραπέτης των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης έξι ετών για διακεκριμένες κλοπές καθώς είχε παραβιάσει 6ήμερη τακτική άδεια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, από κοινού με τρεις άλλους άντρες οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπραξαν τους τελευταίους πέντε μήνες, πληθώρα διαρρήξεων και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν δώδεκα διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες, έξι διαρρήξεις – κλοπές σε καταστήματα, δύο αρπαγές τσαντών, έξι κλοπές οχημάτων, τρεις διαρρήξεις – κλοπές σε αποθήκες και δύο διαρρήξεις σε χώρους εργοταξίων.

Οι δράστες ενεργούσαν κυρίως σε περιοχές των Ν. Αχαΐας, Κορινθίας και Ηλείας, έχοντας αποκομίσει οικονομικό όφελος περί τα 70.000 €. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, όλα τα κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα ή εγκαταλείφθηκαν από τους δράστες, έπειτα από αστυνομική καταδίωξη, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.