Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης Βολιώτισσας σημειώθηκε χθες το πρωί, ενώ από την Αστυνομία της πόλης ερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους ίδιους δράστες που προχώρησαν σε ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, τους τελευταίους μήνες. Χαρακτηριστικό μάλιστα της υπόθεσης, είναι το γεγονός ότι θύματα είναι πάντα ηλικιωμένους συμπολίτες, ενώ οι ληστείες γίνονται με την απειλή μαχαιριού.

Πιο συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βόλο, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα και τα χέρια τους, διέρρηξαν παράθυρο ισόγειας δίπατης μονοκατοικίας, όπου διαμένει μόνη της η 88χρονη παθούσα, και εισήλθαν εντός και υπό την απειλή μαχαιριού, την χτύπησαν στο πρόσωπο για να κάμψουν κάθε της αντίσταση.

Στη συνέχεια, ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν δύο γραμμάτια ετήσιας προθεσμιακής κατάθεσης της Ε.Τ.Ε. και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ονομαστικής αξίας 400.000 και 240.000 ευρώ αντίστοιχα. Ακολούθως, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.