Tην άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας για το χάος που δημιουργήθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας από την αλόγιστη χρήση χημικών εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων,αλλά και την απαγόρευση χρήσης χημικών και μάλιστα ληγμένα από το 1979 (!) ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης.

Ο εισαγγελέας του Α.Π Ιωάννης Τέντες από την πλευρά του ζήτησε από τους γιατρούς να του προσκομίσουν υπόμνημα περιγράφοντας τις επιπτώσεις των χημικών στον ανθρώπινο οργανισμό καθώς και να δώσουν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους σχετικά με τη χρήση των χημικών.

Παράλληλα, ο ΙΣΑ απέστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους πέντε φιαλίδια χημικών που χρησιμοποιήθηκαν χθες από τα ΜΑΤ για την απώθηση των διαδηλωτών, προκειμένου να αποφανθεί για τη σύστασή τους, ώστε να αποφασίσει αν χρειαστεί να παρέμβει και να δώσει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι «η αυτοθυσία εθελοντών ιατρών και διασωστών που κάτω από αντίξοες συνθήκες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο χώρο του μετρό, ανταμείφθηκε από τις δυνάμεις τάξης με τη ρίψη χημικών και εντός του χώρου του μετρό!!!».