Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει από την έλλειψη προσωπικού σε διάφορους τομείς του Δήμου Βόλου και ο δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης προανήγγειλε δυσλειτουργίες, τη στιγμή που το υπουργείο ενέκρινε μόλις 35 θέσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών, όταν ο Δήμος είχε ζητήσει 186.

Όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, τα 16 από τα 35 άτομα θα κατευθυνθούν στους παιδικούς σταθμούς και οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από εργάτες κήπου, ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς στις δημοτικές ενότητες.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να «γονατίσει» τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βόλου και, κατ’ επέκταση και τους γονείς, καθώς το πρώτο βήμα είναι κατάργηση απογευματινών τμημάτων, ενώ έπεται και μείωση των πρωινών τμημάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε όπως φέτος, απαιτούνται 35-40 άτομα προσωπικό κι εμείς θα έχουμε μόλις 16», ήταν η δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Παντελή Πελεκάνου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, θα γίνει προγραμματισμός, ώστε από 1ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το υπάρχον προσωπικό, να εξεταστεί πόσα παιδιά θα μπορέσουν να καλύψουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Βόλου.

Υπολογίζεται ότι από τα 1.000 περίπου παιδιά που φιλοξένησαν φέτος οι παιδικοί σταθμοί, από τη νέα χρονιά ο αριθμός αυτός θα μειωθεί κατά 30% περίπου.

Πηγή: magnesianews