Προβληματισμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, για την τρίτη μέσα σε λίγο διάστημα αυτοκτονία που έγινε στην περιοχή της Αχαΐας, με αυτόχειρα αυτή την φορά έναν 32χρονο στην περιοχή του Δασυλλίου. Έγκριτοι γιατροί ψυχολόγοι στην πόλη εκτιμούν ότι, εκτός από τις περιπτώσεις εποχικής κατάθλιψης, η οικονομική κρίση είναι μια από τις βασικές αιτίες για τα αυξημένα περιστατικά αυτοκτονιών τον τελευταίο μήνα σε όλη την Ελλάδα.

Τα αυξημένα και σε πολλές περιπτώσεις μη αντιμετωπίσιμα προβλήματα σε εργασία και οικονομικό περιβάλλον, είναι από τους κύριους παράγοντες που επιδρούν στην επιβάρυνση της ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου, που ξαφνικά βλέπει πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και καταρρέει.

Σε αυτό το εκρηκτικό ψυχολογικό μίγμα, αν προσθέσει κάποιος και το πιθανά βεβαρημένο οικογενειακό η προσωπικό ιατρικό ιστορικό, τότε εύκολα μπορεί να αντιληφθεί γιατί αυτή την εποχή αυτά τα τραγικά γεγονότα είναι σε έξαρση.

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 32χρονος αυτόχειρας φέρεται να επηρεάστηκε και από το οικογενειακό του περιβάλλον, καθώς με ανάλογο τρόπο είχε δώσει τέλος στην ζωή της και η αδελφή του…

Πηγή: thebest.gr