Τρία ημίαιμα κυνηγόσκυλα έσωσε η Ζωοφιλική Σαλαμίνας από την άθλια κατάσταση στην οποία ζούσαν. Τα κουτάβια ήταν έξι αλλά τα τρία ήταν ήδη νεκρά στο χώρο του ιδιοκτήτη τους, στον οποίο έγινε μήνυση. Ο εισαγγελέας όρισε δικάσιμο ενώ οι εθελοντές της Ζωοφιλικής δέχονται απειλές και υβριστικά τηλεφωνήματα, όπως γράφει το adespoto.gr!

Τα κουτάβια δεν άντεξαν προφανώς χωρίς εμβόλια, σε βρώμικο περιβάλλον και με ανύπαρκτη τροφή και νερό και είναι απορίας άξιο γιατί τα κρατούσε ο ιδιοκτήτης τους.

Η εικόνα ήταν η συνηθισμένη για κάποιους υπανθρώπους: βαρέλι για σπιτάκι, σκουπίδια στο χώρο- λες και είναι και τα ζώα σκουπίδια- και φαγητό που δεν τρώγεται ούτε από το πιο πεινασμένο ζώο…

Το ένα από τα τρία που βρέθηκαν ζωντανά δεν τα κατάφερε παρά τις προσπάθειες της κτηνιάτρου ενώ το δεύτερο είναι πολύ χτυπημένο στο πόδι του, από κακοποίηση (ξυλοδαρμό). Θα χρειαστεί επειγόντως ακτινογραφία και ορθοπεδικό χειρουργείο, γι αυτό και οι εθελοντές ζητούν βοήθεια: μεταφορά σε καλό γιατρό από έμπειρους φιλόζωους και χρήματα για την εγχείρηση.

Νεκρό το ένα από τα τρία κουτάβια. Στο βάθος διακρίνεται ένα ακόμα «σπιτάκι», κάποιο παλιό τριγωνικό ξύλινο κατασκεύασμα…

Ένα από τα τρία που δεν πρόλαβαν να σώσουν οι εθελοντές… Νεκρό από αδυναμία.

Πηγή: adespoto.gr