Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου βρέθηκε ένας 37χρονος από την Κω κατηγορούμενος για κλοπές ταμάτων από εκκλησία του νησιού. Ο νεαρός άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2,5 ετών!

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω στις 22 Ιουλίου 2008 με τη σύλληψη του τότε 34χρονου και ενός ανήλικου ηλικίας μόλις 14 ετών!

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο δράστες είχαν διαπράξει από κοινού διάφορες κλοπές και διαρρήξεις στην πόλη της Κω και ειδικά στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε εγκαταλελειμμένο ακινητοποιημένο όχημα αρχικά τον 34χρονο και στην κατοχή του βρέθηκαν: Ένα επίχρυσο άγιο δισκάριο και διάφορα τάματα και εικόνες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, όμως… χωριστά αφού ο 14χρονος θα λογοδοτήσει στο αρμόδιο δικαστήριο Ανηλίκων.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο Ιερέας της εκκλησίας της Κω ο οποίος δήλωσε ότι τα τάματα είχαν μόνο θρησκευτική αξία και όχι χρηματική, ενώ επεσήμανε την άσχημη κατάσταση (ψυχολογική και οικονομική) του κατηγορούμενου.

Πηγή: Ροδιακή