Η δολοφονία μίας 24χρονης τοξικομανούς από έναν 29χρονο για μία δόση ηρωίνης, αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 29χρονο σε ποινή κάθειρξης είκοσι ετών, καθώς δέχθηκε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο δράστης είχε μειωμένο καταλογισμό κατά την τέλεση της πράξης, λόγω τοξικομανίας.

Το έγκλημα διεπράχθη τον περασμένο Απρίλιο, στο διαμέρισμα όπου διέμενε η άτυχη κοπέλα, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Θύτης και θύμα έκαναν μαζί χρήση ναρκωτικών ουσιών, όταν ξέσπασε μεταξύ τους καβγάς για μία δόση ηρωίνης, την οποία αρνούνταν η 24χρονη να δώσει, φυλάσσοντάς την για τον εαυτό της την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός άνδρας επιτέθηκε στη γυναίκα με μαχαίρι οικιακής χρήσης, επιφέροντάς της θανάσιμα τραύματα στο λαιμό και στο κεφάλι. Φεύγοντας από το διαμέρισμα, ο δράστης πήρε μαζί του την ναρκωτική ουσία και τα χρήματα της νεαρής γυναίκας.

Οι διωκτικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του από δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν σε τοίχο του διαμερίσματος. «Θόλωσα», είπε ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του, ζητώντας συγγνώμη από τους οικείους του θύματος.