Με ενστάσεις εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπισης της Κωνσταντίνας Καρακατσανη, κ.κ Ζωή και Νίκου Κωνσταντόπουλου συνεχίστηκε η δίκη στον Κορυδαλλό για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς.

Βασικό αίτημα της κατηγορουμένης ήταν η αοριστία του κατηγορητηρίου που δεν προσδιορίζει επακριβώς, όπως ορίζει η δικονομία, τα στοιχεία εκείνα που την έφεραν μέχρι το εδώλιο αντιμέτωπη με κακουργήματα και με επαπειλούμενη ποινή κάθειρξης (πλην δύο αποτυπωμάτων της που εντοπίστηκαν σε μία σακούλα και σε ένα σημείο του διαμερίσματος στο Χαλάνδρι).

Οι δικηγόροι της αντέλεξαν με επιχειρήματα κατά της «λογικής του τσουβαλιάσματος» αφού δεν υπάρχουν στο κατηγορητήριο ούτε καν ενδείξεις που να επιμερίζουν τις ποινικές ευθύνες που αποδίδονται στην 20χρονη κοπέλα. «Είναι δίκαιο το παράπονο της Καρακατσάνη ότι καλείται να απολογηθεί σε ευφάνταστα σενάρια,που αν γίνουν δεκτά θα σημάνουν υποθήκευση της ζωής της», είπε απευθυνόμενος προς τους δικαστές ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Τελικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα. Αμέσως μετά επειδή στη δικογραφία διαβιβάστηκαν ετεροχρονισμένα νέα στοιχεία,μεταξύ αυτών και ορισμένα σε ηλεκτρονική μορφή, διατυπώθηκαν ενστάσεις από την υπεράσπιση. Η τακτική αυτή, όπως είπαν, αποτελεί ομολογία της εισαγγελίας ότι η παραπομπή των κατηγορουμένων έγινε με ελλειπή στοιχεία.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι της 20χρονης ζήτησαν από το δικαστήριο να ανακαλέσει τη διάταξή του για αυτεπάγγελτο διορισμό τους ως συνηγόρων της Κ. Καρακατσάνη. Όπως επανέλαβαν, ποτέ δεν αποχώρησε η εντολέας τους από την αίθουσα, αλλά απομακρύνθηκε από τους αστυνομικούς όταν δήλωσαν ότι αποχωρούν οι συγκατηγορούμενοί της και αντίστοιχα ποτέ και οι ίδιοι οι δικηγόροι δεν αρνήθηκαν την υπεράσπισή της, καθώς δεν ανακλήθηκε η εντολή της 20χρονης. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επεσήμανε στο δικαστήριο ότι μετά την αποχώρηση των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους δεν υπήρξε αναμονή του δικαστηρίου ούτε διερεύνηση προθέσεων ενός εκάστου των κατηγορουμένων, αλλά διορισμός νέων συνηγόρων, ενώ έκανε λόγο για “ομαδοποίηση και συλλήβδην αντιμετώπιση” και “κονιορτοποίηση ανθρώπων”. Υπενθύμισαν επίσης στο δικαστήριο ότι μετά την αποχώρηση των πέντε κατηγορουμένων η Κ. Καρακατσάνη έστελνε σε κάθε συνεδρίαση στο δικαστήριο επιστολές στις οποίες ανέφερε ότι επιθυμεί να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, αλλά και ένσταση για ακυρότητα μίας εκ των προηγούμενων συνεδριάσεων, κατά την οποία οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αρνήθηκαν τον αυτεπάγγελτο διορισμό τους από το δικαστήριο. «Είμαστε εδώ όχι διορισθέντες αυτεπάγγελτα αλλά από συνειδησιακή επιλογή» είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για την Πέμπτη το πρωί προκειμένου να ενημερωθούν για τα έγγραφα της τελευταίας στιγμής.