Ελεύθεροι έφυγαν από το ανακριτικό γραφείο, μετά τις απολογίες τους, οι έξι κατηγορούμενοι που φέρεται να εμπλέκονται σε κύκλωμα με παράνομες συνταγογραφήσεις, το οποίο εμφανίζεται να δρούσε σε βάθος 5ετίας, με τζίρο που αγγίζει τα 47.000 ευρώ.

Σε τρεις από τους κατηγορουμένους, που εμφανίζονται ως κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση, στον γιατρό, στον λογιστή και τον Αιγύπτιο επιβλήθηκε εγγυοδοσία από 5.000 ευρώ, ενώ -κατά περίπτωση- έχουν τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στους τρεις φαρμακοποιούς, που βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο κατηγορούμενος παθολόγος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι από τις 22 συνταγογραφησεις που του αποδίδονται, οι 20 ήταν επαναλαμβανόμενες άλλων γιατρών για χρόνια νοσήματα. Επιπλέον, φέρεται να ανέφερε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να ελέγξει αν ήταν γνήσια τα έγγραφα ταυτοποίησης που του προσκόμιζαν οι εμφανιζόμενοι ως ασθενείς.

Οι φαρμακοποιοί, με τη σειρά τους, φέρεται να υποστήριξαν ότι είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να εκτελούν άυλες συνταγές, χωρίς την παρουσία του ασθενούς.

Ο Αιγύπτιος, που τον Φεβρουάριο του 2024 είχε απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος με όρους για παρόμοια υπόθεση, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τα περισσότερα από τα χρήματα που βρέθηκαν σε λογαριασμό του ανήκουν σε ομοεθνείς του, τους οποίους εξυπηρετούσε, καθώς τα έστελνε στην Αίγυπτο για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας τους.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια θα προσωποποιήσει κατηγορίες εις βάρος ακόμη τριών γιατρών και 14 φαρμακοποιών.