Αλέκος Φασιανός, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Δημήτρης Μυταράς, Κωνσταντίνος Παρθένης, Παναγιώτης Τέτσης, Γιάννης Γαΐτης, Δημήτρης Τηνιακός, Γιάννης Τσαρούχης, Γιάννης Σπυρόπουλος, Γιώργος Σικελιώτης, Δώρα Μπούκη, Γιώργος Συρίγος ήταν ανάμεσα στους 123 πλαστούς πίνακες ζωγραφικής, δήθεν φιλοτεχνημένων από τους διάσημους έλληνες καλλιτέχνες.
Οι 3 συλληφθέντες επρόκειτο να πουλήσουν τους πίνακες σε διαδικτυακή δημοπρασία και, λίγες ώρες πριν συνδεθούν οι ανυποψίαστοι αγοραστές, οι αστυνομικοί τούς χάλασαν τη «δουλειά».
Από την «39η Ελλήνων Τέχνη», σύμφωνα με κάποιες πρόχειρες εκτιμήσεις, το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης από την πώλησή τους φαίνεται πως κυμαινόταν από 300.000 έως 400.000 ευρώ.
Παραμονές της δημοπράτησης, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς έκανε έφοδο στην «γκαλερί» που βρίσκεται επί της οδού Αλεξ. Σβώλου, αλλά και σε παρακείμενους αποθηκευτικούς χώρους, απ’ όπου κατάσχεσαν τα πλαστά έργα τέχνης.
Συνελήφθησαν τρία άτομα: ένας 70χρονος, μία 42χρονη στενή συγγενής του πρώτου κι ένας 62χρονος.
Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίστηκαν και σε άλλους χώρους και βρέθηκε πλήθος έργων τέχνης, για τα οποία διερευνάται η γνησιότητα και η προέλευσή τους.
Εντοπίστηκαν τρία εργαστήρια κατασκευής πλαστών πινάκων που συνδέονται με τους δύο συλληφθέντες άντρες.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, πρωταγωνιστικός ρόλος στη δράση του κυκλώματος αποδίδεται σε έναν από τους κατηγορούμενους που εμφανιζόταν ως έγκριτος και φερέγγυος μεσάζων, πείθοντας τους υποψήφιους αγοραστές για την αξία των υποτιθέμενων γνήσιων έργων.