Σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών, η οποία μετατράπηκε σε παροχή κοινωφελούς εργασίας καταδικάστηκε ο 18χρονος που μαζί με άλλα δύο άτομα έδειραν και βιντεοσκοπούσαν έναν 17χρονο αναγκάζοντάς τον να ομολογήσει τον υποτιθέμενο βιασμό μιας 14χρονης κοπέλας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία του παθόντα, συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του πρώην Νοσοκομείου «Παναγία».Οι δράστες φαίνεται να παρέσυραν στο σημείο τον παθόντα, όταν μία 15χρονη, γνωστή της 14χρονης, συνεννοήθηκε μέσω social media να συναντηθούν σε πάρκο της περιοχής. Καθώς ο 17χρονος βάδιζε με την 15χρονη, τους προσέγγισε μία παρέα πέντε νεαρών ατόμων. Με χρήση βίας και απειλών οι δράστες τον ανάγκασαν να παραδεχθεί ότι βίασε την 14χρονη καταγράφοντας με κινητό τηλέφωνο την «ομολογία» του υποτιθέμενου βιασμού.

«Με απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν»

«Ο μεγαλύτερος της παρέας με χτύπησε κατ’ επανάληψη στο πρόσωπο. Ζαλίστηκα. Με περικύκλωσαν όλοι μαζί και με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν. Αγχώθηκα, φοβήθηκα. Ένας άλλος με κλώτσησε στο γόνατο.

Δέχθηκα να πω ότι την βίασα για να με αφήσουν ήσυχο. Το είπα χωρίς να το εννοώ. Φώναζαν «τη βίασε, τη βίασε» και με κατέγραφαν με το κινητό τηλέφωνο. Ό,τι έγινε με την ανήλικη, έγινε συναινετικά», ανέφερε το θύμα στην εκπομπή Live News.

Το έκανα από «μαγκιά»

«Είχα στο μυαλό μου ότι επειδή το είπε η κοπέλα θα είναι αλήθεια. Το έκανα από μαγκιά. Θα έπρεπε να το είχα σκεφτεί πριν εμπλακώ στο περιστατικό. Το πάθημα μου έγινε μάθημα», ανέφερε ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης.