Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2025 η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανίων του κατηγορούμενου για τον σοβαρότατο τραυματισμό του Αρχιφύλακα Γεωργίου Σπετσωτάκη στο Ρέθυμνο.

Η δίκη αναβλήθηκε αφού δήλωσε κόλλημα ένας εκ των συνηγόρων του οδηγού.

Το συγκεκριμένο τροχαίο είχε συνταράξει το Ρέθυμνο και ολόκληρη την Κρήτη, καθώς ακρωτηριάστηκε το αριστερό κάτω άκρο του ιδιαίτερα αγαπητού στην τοπική κοινωνία Αστυνομικού και κινδύνεψε η ζωή του.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στον κατηγορούμενο είναι: 1) επικίνδυνη οδήγηση εξαιτίας κατανάλωσης οινοπνεύματος που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη άλλου ( κακουργηματική πράξη), 2) εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος σωματικών βλαβών και 3) οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Η ποινή που προβλέπεται για την πρώτη πράξη είναι κάθειρξη ως δέκα (10) έτη.

Οπως ανέφερε ο δικηγόρος του αστυνομικού, «η οικογένεια έχει εμπιστοσύνη στο Δικαιικό μας σύστημα και πιστεύουν ότι οι Δικαστές με την απόφαση τους θα αποδώσουν δικαιοσύνη και ταυτόχρονα θα στείλουν το μήνυμα της μηδενικής ανοχής μιλώντας για τις συμπεριφορές των ασυνείδητων οδηγών που δυστυχώς μαστίζουν την κοινωνία και ιδιαίτερα την Κρήτη με αποτέλεσμα να εξακολουθούμε να πληρώνουμε βαρύ φόρο αίματος στους δρόμους του νησιού».

Ο 48χρονος σήμερα Αρχιφύλακας Γιώργος Σπετσωτάκης που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κατευθυνόταν με την μηχανή του προς τη δουλειά του, όταν αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 40χρονο, συγκρούστηκε μαζί του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά στο πόδι.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, να σώσουν το πόδι από το γόνατο και κάτω, λόγω του βαρύτατου τραυματισμού που υπέστη, δεν τα κατάφεραν και έχασε το πόδι του.