Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου το βράδυ της Δευτέρας 9/9. Ρομά χτύπησε διασώστη καθώς νόμισε ότι προσπαθούσε να διώξει ασθενή.

Όλα ξεκίνησαν όταν το πλήρωμα του ασθενοφόρου περίμενε στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου ώστε να μεταφέρει έναν ασθενή σε άλλο νοσοκομείο.

Τότε έφτασε ένα αυτοκίνητο, από το οποίο βγήκε μία ομάδα Ρομά, οι οποίοι συνόδευαν έναν λιπόθυμο άνδρα.

Το πλήρωμα έσπευσε να φέρει ένα φορείο ώστε να μεταφέρει τον ασθενή στο εσωτερικό του νοσοκομείου όμως, εκείνη την ώρα έβγαινε από το νοσοκομείο ένας άλλος Ρομά, 17 ετών, ο οποίος είχε μεταφερθεί στα έκτακτα περιστατικά λόγω μέθης.

Νόμιζε πως το πλήρωμα έδιωχνε τους Ρομά και τους επιτέθηκε με μπουνιές

Βλέποντας το σκηνικό, ο 17χρονος νόμιζε πως το πλήρωμα έδιωχνε τους Ρομά και τους επιτέθηκε με μπουνιές.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε η αστυνομία, όμως ο 17χρονος που διαπιστώθηκε ότι είναι σεσημασμένος είχε τραπεί σε φυγή.

Για τα φαινόμενα βίας σε βάρος του προσωπικού στα νοσοκομεία που όπως τόνισε πολλαπλασιάζονται παρά το γεγονός πως υπάρχει ο νόμος που αφορά την αυστηροποίησε των ποινών μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Το 50% και πλέον είναι από Ρομά. Πρέπει να ληφθούν μέτρα, πρέπει να κουβεντιάσουμε με τις κοινότητες των Ρομά. Στο Μεσολόγγι έρχονται καμιά 50αριά στα επείγοντα όταν είναι για ουσίες ή χρήση αλκοόλ. Στο Μεσολόγγι πήγαν καμιά 20αριά και ο φύλακας τους είπε πως ένας πρέπει να περάσει στα επείγοντα. Κατάφερε να περάσει ένας συνοδός με τον ασθενή και επειδή άφησε τους άλλους έξω βρέθηκε ο 17χρονος, και μαζί με τους άλλους άρχισε να επιτίθεται στους διασώστες. Η αστυνομία ήρθε μετά και πήρε το όνομα του 17χρονου» είπε.

«Κάθε τρεις και λίγο ομάδες Ρομά εισβάλλουν στο νοσοκομείο και δέρνουν γιατρούς» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Στο Mega μίλησε επίσης και ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, αναφέροντας πως ειδικά στα νοσοκομεία Παίδων βρίσκονται πολλές ομάδες Ρομά απ’ έξω.

«Πολλά τηλέφωνα έχουμε από τα περίπτερα έξω από τα νοσοκομεία όπου μικρά παιδάκια κλέβουν. Η αστυνομία παρεμβαίνει όπου υπάρχει έγκλημα. Αυτοί οι άνθρωποι δρουν παρανόμως αλλά αυτά είναι παραβάσεις» δήλωσε.