Φύλλο και φτερό έκαναν σπίτια στην Κυψέλη μία σπείρα Ρομά. Τα μέλη της χτυπούσαν τα κουδούνια για να δουν ποιο διαμέρισμα ήταν άδειο και έτσι έμπαιναν και έπαιρναν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Η τελευταία τους διάρρηξη πριν από 3 ημέρες στην Κυψέλη και για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα τα οποία είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023, και χτυπούσαν περιοχές γύρω από το κέντρο της Αθήνας, σε Σύνταγμα, Κυψέλη, Καισαριανή, Παγκράτι, Βύρωνα και Ζωγράφου.

Εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον 19 διαρρήξεις και δύο ληστείες που έκανε η συγκεκριμένη σπείρα.

Και οι τρεις είναι γνώριμοι των Αρχών σεσημασμένοι για κλοπές, ληστείες και υποθέσεις ναρκωτικών.

Το χρονικό των διαρρήξεων

Όλα έγιναν μέρα μεσημέρι στην Κυψέλη όταν η συγκεκριμένη ομάδα μπήκε σε πολυκατοικία και ξεκίνησε να χτυπά διαφορά κουδούνια και όταν καταλάβαιναν πως δεν βρίσκεται κανέναν στον χώρο. Έμπαιναν στο διαμέρισμα. Κατάφεραν να μπουν σε δύο από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

Προσπάθησαν δε να μπουν σε ακόμα ένα διαμέρισμα όπου βρισκόταν μία 19χρονη κοπέλα μόνη της. Το κορίτσι κάλεσε την αστυνομία όπου της είπαν να κρυφτεί.

Η μητέρα της κοπέλας μίλησε το πρωί της Τρίτης 10/9 στο Mega και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα όσα συνέβησαν λέγοντας: «Πρόλαβε το παιδί μου και κάλεσε την αστυνομία. Και ένας γείτονας ειδοποίησε την αστυνομία. Μας διαλύσανε το σπίτι. Χτύπησαν την πόρτα και είδε δύο πρόσωπα που δεν τα ήξερε και κατάλαβα πως κάτι συμβαίνει. Εγώ που δεν ήμουν εκεί δεν μπορούσα να συνέλθω. Έχουν ξαναμπεί στην πολυκατοικία. Ρομά και πάλι. Φοβόμαστε να αφήσουμε το παιδί μόνο του στο σπίτι».

Για τις ληστείες που βρίσκονται σε έξαρση μίλησε στο Mega και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου τονίζοντας: «Το καλύτερο είναι να μην έρθουμε σε επαφή με τους ληστές. Έχουμε πει πως καλό θα είναι να μην αντιδρούν οι πολίτες και να μη θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Ακόμα και ένα μήνυμα να στείλουμε στο 100, αν δεν μπορέσουμε να πάρουμε τηλέφωνο, μπορούμε να εντοπίσουμε τον πολίτη».