Οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου συνέλαβαν τέσσερις άνδρες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ξέσπασε έντονος καβγάς ανάμεσα σε τέσσερις νεαρούς από τα Χανιά και έναν νεαρό τουρίστα. Όπως καταγράφεται σε βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ Χανίων, η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά από σύντομη λογομαχία μεταξύ ενός από τους νεαρούς και του τουρίστα, και κατέληξε σε βίαιη επίθεση εναντίον του αλλοδαπού, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος.

Ο τραυματισμένος τουρίστας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Υπάλληλοι του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, που περιπολούσαν στην περιοχή, έσπευσαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τους τέσσερις κατηγορούμενους.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο όχημα των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ποιμενική ράβδος και ένα μαχαίρι. Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου.