Ο γρήγορος συντονισμός των αστυνομικών της Τροχαίας ΒΟΑΚ και των αστυνομικών της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου, αποδείχθηκαν σωτήριες για τη ζωή ενός πολίτη που είχε έντονους πόνους στο στήθος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, την ώρα που αστυνομικοί της Τροχαίας ΒΟΑΚ κατευθύνονταν προς την πόλη του Ρεθύμνου, ένας οδηγός που είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου, στο ύψος του στρατοπέδου Ρεθύμνου, αναβόσβησε τα φώτα και χτύπησε επίμονα την κόρνα προς τους αστυνομικούς.

Εκείνοι σταμάτησαν αμέσως για να δουν τι έχει συμβεί και όταν έφτασαν στο αυτοκίνητο του πολίτη και άνοιξαν την πόρτα του οχήματος, τον είδαν να έχει έντονους πόνους στο στήθος και να τους λέει ότι δεν είναι καλά. Μάλιστα, το επεισόδιο ήταν τόσο έντονο που ο άνθρωπος, περίπου 40χρόνων, έπεσε κάποια στιγμή πάνω στο τιμόνι.

Κλήθηκε το ΕΚΑΒ

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τους συναδέλφους τους στο Ρέθυμνο ζητώντας να κληθεί το ΕΚΑΒ και να υπάρξει παράλληλα συνδρομή δικύκλων της αστυνομίας.

Ωστόσο, ενημερώθηκαν ότι το ασθενοφόρο θα χρειαζόταν αρκετά λεπτά μέχρι να φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο.

Αντιλαμβανόμενοι οι αστυνομικοί ότι κάθε λεπτό που περνούσε ήταν κρίσιμο για την υγεία του ανθρώπου, αποφάσισαν να μη χάσουν χρόνο και να τον μεταφέρουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί με το αυτοκίνητό του, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Μάλιστα, για να μην υπάρξει καθυστέρηση λόγω κίνησης, εστάλησαν άμεσα μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο και ο πολίτης να μεταφερθεί γρήγορα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η άμεση επέμβαση και ο γρήγορος συντονισμός των αστυνομικών της Τροχαίας ΒΟΑΚ και των αστυνομικών της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου, αποδείχθηκαν σωτήριες για τη ζωή του πολίτη.

Πηγή: ΑΠΕ