Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί ο 66χρονος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος κατηγορείται για τις φωτιές στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη Αττικής πριν από περίπου έναν μήνα.

Κατά την απολογία του σήμερα, Πέμπτη 8/8, αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι τις επίμαχες ώρες και ημέρες βρισκόταν σπίτι του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας, καθώς και μία κρίσιμη μαρτυρία οδήγησαν στη σύλληψή του, έπειτα από σχετικό ένταλμα, για τις 4 πυρκαγιές στις 8 και 9 Ιουνίου στη Βάρη.

Την Τετάρτη 7/8 είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του ΣΚΑΪ μία φωτογραφία στην οποία αυτός εμφανίζεται να απομακρύνεται από το σημείο, αφού έχει βάλει ακόμα μια φωτιά.

Το προφίλ του 66χρονου

Πρόκειται για συγγραφέα, διανοούμενο, διδάκτορα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχο πτυχίου του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, ο 66χρονος είναι πτυχιούχος μελετητής οικονομικών μελετών και μελετών επιχειρησιακής έρευνας, ενώ παραχωρούσε διαλέξεις στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.

Επίσης, για πέντε χρόνια, και ειδικότερα από το 2008 έως το 2013, είχε διοριστεί και σαν τακτικός καθηγητής στη σχολή Αξιωματικών.

Φωτογραφίες από τη μεταφορά του στον ανακριτή