Η Ασφάλεια Ήλιδας εξετάζει υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Αμαλιάδας.

Του ανταποκριτή μας στην Ηλεία στο patrisnews

Μια γυναίκα από την περιοχή έπεσε θύμα εκβιαστών, οι οποίοι κατόρθωσαν να αποκτήσουν ένα βίντεο που την απεικόνιζε γυμνή και το δημοσιοποίησαν σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η άτυχη γυναίκα αρχικά δέχθηκε απειλητικά μηνύματα από τους δράστες, οι οποίοι την ενημέρωσαν πως κατέχουν το επίμαχο βίντεο και στα οποία επίσης απαιτούσαν χρηματικό ποσό για να μην αναρτήσουν το υλικό στα κοινωνικά δίκτυα. Εκείνη υπό τον φόβο της έκθεσης των προσωπικών της στιγμών αποφάσισε να πληρώσει το ποσό που της ζητήθηκε.

Η καταβολή των χρημάτων όμως δεν ήταν αρκετή για τους εκβιαστές, αφού μετά την πρώτη πληρωμή, οι δράστες επανήλθαν με νέες απειλές, ζητώντας επιπλέον χρήματα. Η γυναίκα, βλέποντας ότι η κατάσταση δεν θα είχε τέλος, αρνήθηκε να συνεχίσει τις πληρωμές. Έτσι, σε αντίποινα, οι εκβιαστές δημοσίευσαν το βίντεο στην δημοφιλή πλατφόρμα, προκαλώντας σοκ και τεράστια ψυχολογική πίεση στο θύμα.

Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια των έμπειρων αστυνομικών της Ασφάλειας Ήλιδας, οι οποίοι ερευνούν το περιστατικό με την μέγιστη δυνατή προσοχή. Παράλληλα, έχει ενημερωθεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.