Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου όταν νυχτερινά μαγαζιά στη Μύκονο έλαβαν απειλητικά μηνύματα με άγνωστο αποστολέα, τα οποία έκαναν λόγο για επικείμενη έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με το Star, σε διάφορες ιστοσελίδες αλλά και σε email της αστυνομίας εστάλη κείμενο για επιθέσεις σε γνωστά club της Μυκόνου.

Ένα από αυτά, το οποίο ανοίγει αργότερα και δεν υπήρχαν θαμώνες, ελέγχθηκε ήδη και δεν βρέθηκε κάτι. Τα υπόλοιπα εκκενώνονται χωρίς προβλήματα, ενώ αναμένεται να  χρησιμοποιηθεί και αστυνομικός σκύλος.

«Θέλουμε να δώσουμε στους αστούς μια γεύση του φόβου που φέρνουν στους ανθρώπους στις φτωχογειτονιές της Ευρώπης»

Στο email το οποίο είναι γραμμένο σε ύφος προκήρυξης αναφέρεται: 

«Ως αντίδραση για τον συνεχιζόμενο ενισχυμένο ταξικό πόλεμο, με τον πλούτο των πλουσίων να γίνεται όλο και μεγαλύτερος, και την περαιτέρω καταπίεση της εργατικής τάξης και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του ελληνικού κράτους ειδικά με τον κρατικό δολοφόνο του Ισραήλ, αποφασίσαμε να χτυπήσουμε το νησί της Μυκόνου.

Ένα νησί της Ελλάδας όπου η κορυφή της διεθνούς μπουρζουαζίας προτιμάει για διακοπές προκειμένου να τους δείξει ότι ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ.

Δεν θέλουμε παράπλευρες απώλειες.

Δεν θέλουμε αθώους πολίτες που τυχαίνει να βρίσκονται εκεί να πεθάνουν επειδή βρέθηκαν σε λάθος μέρος σε λάθος χρόνο.

Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι, θέλουμε να φέρουμε στους αστούς πίσω μια γεύση του φόβου που φέρνουν στους ανθρώπους στις φτωχογειτονιές της Ευρώπης στην Παλαιστίνη και στον 3ο κόσμο .

Σας συμβουλεύουμε λοιπόν, αν ενδιαφέρεστε και εσείς για τις ζωές των αθώων, να εκκενώσετε αυτά τα μέρη».