Να βγει από τη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας, αλλά να παραμείνει σε κατ’οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» μέχρι τη δίκη του, προτείνει ο εισαγγελέας στο Αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο εισαγγελέας συντάσσεται με το αίτημα του ποινικολόγου για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Στην πρότασή του, που αριθμεί 20 σελίδες, ο εισαγγελέας καταλήγει πως ο Απόστολος Λύτρας δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και ύποπτος φυγής αν επιβληθούν οι παραπάνω περιοριστικοί όροι. Έτσι, όπως σημειώνεται, διασφαλίζεται η παρουσία του ποινικολόγου στη δίκη και η μη διάπραξη νέων αδικημάτων.

Αν ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακιστεί και με ποιους όρους, θα το αποφασίσει το επόμενο χρονικό διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως ο Απόστολος Λύτρας κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης στις 28 Ιουνίου, υποστηρίζοντας πως δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, δηλαδή της μη επικοινωνίας με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου και της μετοίκησης από το σπίτι όπου διέμεναν.