«Τα παιδιά μας είναι σε σύγχυση, προχωρούν σε απεργία πείνας, θα πεθάνουν για μια δίκη που οδηγεί σε δυσβάσταχτες ποινές». Αυτό είπε μεταξύ άλλων η μητέρα του Παναγιώτη Μασούρα στους δικαστές, ζητώντας να δοθεί μεγαλύτερη παράταση ώστε οι γονείς να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η παρέμβαση της μητέρας του Π. Μασούρα προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου, που τόνισε πολλές φορές ότι δικονομικά δεν έχει το λόγο και της ζήτησε στη συνέχεια να διευκρινίσει για ποιο λόγο δεν προσήλθε ο γιος της στη δίκη.
«Ο γιός μου δεν μπορεί να παραστεί αφενός γιατί εδώ κι ενάμισι χρόνο χειρίζεται την υπόθεσή μας ένας συνήγορος…», απάντησε η γυναίκα. «Γιατί τον έπαυσε τότε;» ρώτησε η πρόεδρος και εκείνη απάντησε: «Για λόγους προφανείς». «Τι εννοείτε προφανείς;» επανήλθε η πρόεδρος του δικαστηρίου. «Υποβάλαμε αιτήματα που δεν έγιναν δεκτά. Δώστε μια παράταση σ’ αυτή τη διαδικασία. Είναι δυνατόν… Είμαστε γονείς, καταλάβετέ μας. Ν’ αφήσουμε να κάνουν τα παιδιά μας απεργία πείνας;», απάντησε η μητέρα του κατηγορουμένου.

Στη συνέχεια, το λόγο ζήτησε και ο πατέρας της κατηγορουμένης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη. Και ο ίδιος, απηύθυνε έκκληση στο δικαστήριο να μεριμνήσει ώστε να μπορέσουν οι γονείς να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Όπως είπε, επισκεπτήριο έχει μόνο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, «πέντε λεπτά πίσω απ’ το τζάμι, πώς να μιλήσουμε, πώς να συνεννοηθούμε;», είπε.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο κατηγορούμενος Ερρίκος Ράλλης ζήτησε από το δικαστήριο να ξανασκεφθεί τις αποφάσεις του, τόσο για την παρακράτηση ταυτοτήτων στην είσοδο όσο και για το ζήτημα της καταγραφής των πρακτικών.

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό νέων δικηγόρων για τους έξι κρατούμενους και αποφάσισε η δίκη να συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.