«Όχι» είπε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην αποδέσμευση της
κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου και της Folli Follie υπέρ της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας, απορρίπτοντας το αίτημα των εκπροσώπων της.
Ομόφωνα το δικαστήριο αποφάσισε την διατήρηση των δεσμεύσεων των περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων προκειμένου να ικανοποιηθούν οι παθόντες της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων μικρομέτοχοι, ο ΕΦΚΑ, η Alpha Bank, και το λεγόμενο «υπερταμείο».
Το θέμα έθεσε η προσωρινή διοίκηση λίγο πριν πέσει η αυλαία της υπόθεσης από την προσωρινή διοίκηση αναφέροντας ότι «είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της εταιρείας».
Η υπεράσπιση εξέφρασε τις αντιρρήσεις της σημειώνοντας πως δεν μπορούν να αποδοθούν τα περιουσιακά στοιχεία, καθώς θεωρούνται προϊόντα εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και επομένως πρέπει να διατηρηθεί το καθεστώς δέσμευσης για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Οι συνήγοροι έκαναν λόγο για «μια εταιρία που ακόμη παράγει πλούτο» και υποστήριξαν ότι η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie «υπό το πρόσχημα της εξυγίανσης θέλει να ξεπουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να ενθυλακώσουν κάποιοι το τίμημα. Το κομμάτι αυτό που παράγει πλούτο και είναι ακόμα υγιές το άφησε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.Αυτο το υγιές κομμάτι η προσωρινή διοίκηση θέλει να το απομειώσει.Τα ακίνητα είναι δεσμευμένα ως προϊόντα ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Αυτά δεν μπορούν να αποδοθούν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κωνσταντόπουλος συνήγορος του ζεύγους Κουτσολιούτσου.
Επιπλέον, ζητήθηκε από τους δικαστές να κάνουν γνωστό το σκεπτικό με το οποίο οδηγείται στη φυλακή ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών για την υπόθεση της folli follie.
Σύμφωνα με το δικαστήριο «τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων,η μεθόδευση και η διάρκεια τους καθιστούν τον καταδικασθέντα ύποπτο τέλεσης παρόμοιων πράξεων αν αφεθεί ελεύθερος».