Η προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα οδήγησε στην ολιγοήμερη διακοπή της δίκης για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021, καθώς ήταν ο βασικός δικηγόρος της χήρας του άτυχου δημοσιογράφου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για τις 5 Ιουλίου, αν και ο νομικός παραστάτης της συζύγου του δημοσιογράφου ζήτησε αναβολή επικαλούμενος πρόβλημα στην ενημέρωση των στοιχείων που έχουν προκύψει και τα γνωρίζει ο Απόστολος Λύτρας.

«Δεν μπορώ να ασκήσω τα καθήκοντά μου, αιτούμαι αναβολής. Είναι αδύνατον ακόμα και να μιλήσω στον κ. Λύτρα», ανέφερε ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας σημειώνοντας πως ο ρόλος του στην υπόθεση μέχρι τώρα ήταν επικουρικός.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου έθεσε το θέμα της λήξης του 18μηνου προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων, στις 28 Οκτωβρίου.

«Πιέζει ο χρόνος…» είπε απευθυνόμενος στον συνήγορο, ο οποίος απάντησε πως αυτό που προέχει είναι η ανάδειξη της αλήθειας.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης τονίζοντας πως ο συνήγορος μπορεί να ενημερωθεί κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Αναφερόμενη, δε, στην εμπλοκή που επικαλέστηκε ο συνήγορος μετά την προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα είπε πως πρόκειται για μεγάλο δικηγορικό γραφείο.

«Δεν έχει κλείσει, δεν νομίζω ότι έχει μπει λουκέτο… Το θεωρώ αδιανόητο να δοθεί αναβολή», είπε η εισαγγελική λειτουργός.

«Δεν είναι δυνατόν να συνεργαστώ με έναν άνθρωπο που βρίσκεται στη φυλακή… Μπορεί να προσδιοριστεί πολύ σύντομα, ώστε να μην φτάσουμε στο όριο της προφυλάκισης», ανέφερε ο νομικός παραστάτης της χήρας του δημοσιογράφου συμπληρώνοντας πως πρέπει να ενημερωθεί για αποδεικτικά στοιχεία που έχουν προκύψει τον τελευταίο 1,5 μήνα.

«Θα εισφέρουν στη δίκη, θα αλλάξουν τον ρου της υπόθεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας:

«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν μπορώ να συνεργαστώ αυτή τη στιγμή».

Από την πλευρά της η υπεράσπιση των κατηγορουμένων είπε πως οι κατηγορούμενοι δεν επιθυμούν την αναβολή της δίκης «γιατί θεωρούν ότι είναι αθώοι».

Επιπλέον, η υπεράσπιση σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία που επικαλέστηκε ο συνάδελφός τους σημείωσε πως προφανώς αναφέρεται στις πληροφορίες που είδαν το φως ότι βρέθηκαν στους λογαριασμούς των κατηγορουμένων μεγάλα ποσά.

«Είναι πολύ σημαντικό σε μια δικογραφία που χωλαίνει… Επειδή αυτά τα εμβάσματα δεν υπάρχουν… να εισφέρουν στο δικαστήριο αυτά τα στοιχεία…», ανέφερε η συνήγορος ζητώντας από την εισαγγελέα να μεριμνήσει για έρθουν τα στοιχεία στο δικαστήριο.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισαν τα δύο αδέλφια τα οποία κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη δικαστική αίθουσα συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ γύρω τους σχημάτισαν κλοιό άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Στο δικαστήριο ήταν από νωρίς η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι.
Στη δίκη παρίστανται προς υποστήριξη της κατηγορίας η σύζυγος, η μητέρα και η αδελφή
του δημοσιογράφου.

Τα δυο αδέλφια κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Οι δυο κατηγορούμενοι από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν ότι εμπλέκονται στην εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου δημοσιογράφου, που το μοιραίο μεσημέρι επέστρεφε στο σπίτι του από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν.

Τα δυο αδέλφια, τα οποία έχουν προφυλακιστεί, φέρονται να επικαλούνται άλλοθι σε μια προσπάθεια να βγουν από το κάδρο της υπόθεσης. Ο 40χρονος στην απολογία του φέρεται να είχε ισχυριστεί πως την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν στον Ασπρόπυργο, ενώ ο 48χρονος αδελφός του εμφανίζεται να αναφέρει ότι ήταν στον Άλιμο για επαγγελματικούς λόγους.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για συμβόλαιο θανάτου το οποίο εκτελέστηκε εκείνο το μεσημέρι στον Άλιμο, ενώ εκτιμούν πως εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, καθώς εξακολουθούν να αναζητούν τον ηθικό αυτουργό αλλά και το κίνητρο που οδήγησε στο έγκλημα.

Ο 53χρονος αστυνομικός συντάκτης είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του στην οδό Θέμη Άννινου, όταν τον πλησίασαν με ένα δίκυκλο οι εκτελεστές. Τον δημοσιογράφο πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 13 φορές, με πιστόλι των 9 χιλιοστών, που είχε σιγαστήρα. Οι 10 από τις βολίδες έπληξαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ ο δράστης έδωσε και τη χαριστική βολή.

Έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρέθηκαν η μητέρα του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, συγγενείς, αλλά και φίλοι.