Ερωτήματα δημιουργεί η παρουσία της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Alpha», προερχόμενες από τη μήνυση που κατέθεσε το θύμα, η πρώην σύζυγος μπήκε στο σπίτι του Γέρακα και απαιτούσε να πάρει πράγματά του.

Όταν ο πατέρας της 37χρονης δικηγόρου τους ρώτησε τι κάνουν μέσα στο σπίτι, εκείνη φέρεται να απάντησε: «Εδώ είναι το σπίτι του Αποστόλη». Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ζήτησε από την πρώην σύζυγο και τον δικηγόρο και συνεργάτη του Α. Λύτρα να φύγουν και να μείνει στο σπίτι μόνο η μεγάλη κόρη του συζύγου της, εκείνη όμως φέρεται να της απάντησε: «Θα μπούμε μέσα και θα πάρουμε τα πράγματα του Αποστόλη».

Αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος των δύο γυναικών, όπως τον κατέθεσε ο αστυνομικός που βρισκόταν ως σκοπός έξω από το σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Πρώην σύζυγος: Γιατί δεν μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα, εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις.

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Γιατί παίρνεις το μέρος του, ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ;

Αμέσως μετά το συμβάν η Σοφία Πολυζωγοπούλου μήνυσε την πρώην σύζυγο του άντρα της για απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και αυτοδικία. Την επόμενη ημέρα η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου εμφανίστηκε ψύχραιμη στα δικαστήρια.

Στην πτέρυγα VIP του Κορυδαλλού ο Λύτρας

Στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού οδηγήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, 20/6, ο Απόστολος Λύτρας, μετά την απόφαση να προφυλακιστεί. Πρόκειται για την επονομαζόμενη VIP πτέρυγα, εκεί όπου, μεταξύ άλλων, έχει κρατηθεί και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν συνεδρίασης των επικεφαλής του σωφρονιστικού καταστήματος για λόγους ασφαλείας.

Ο Απόστολος Λύτρας θα έχει συνάντηση με τη διεύθυνση των φυλακών τις επόμενες ώρες, όπως συνηθίζεται με κάθε νέο κρατούμενο.

Με βάση το πρωτόκολλο, υποβλήθηκε ήδη σε τεστ για τον κορονοϊό και τοποθετήθηκε σε κελί με ακόμα δύο ή τρεις κρατούμενους.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκφράσει κάποια ιδιαίτερη επιθυμία, είναι ήρεμος, ευγενικός και δεν έχει ανταλλάξει πολλές κουβέντες.

Ο γνωστός ποινικολόγος πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε χθες σε βάρος του. Ο κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, φορώντας χειροπέδες, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα με περιπολικό λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί.

Οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν αφού οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, χθες, προχώρησαν στην άρση των περιοριστικών μέτρων, που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, και την αντικατάστασή τους από προσωρινή κράτηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε, γιατί κρίθηκε ότι ο κατηγορούμενος ποινικολόγος παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, αλλά και γιατί θεωρήθηκε ύποπτος φυγής. Και αυτό γιατί η Αστυνομία ενημέρωσε ότι, ενώ τον αναζητούσε, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η σύζυγός του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δεν κατάφερε να τον εντοπίσει.