Στο εδώλιο θα καθίσει και πάλι ο πρώην ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας, για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, μετά τη νέα αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος.

Είναι η τέταρτη φορά που θα δικαστεί ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, με το Εφετείο να καλείται να κρίνει και πάλι το σκέλος της απόφασης που αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, που είχε ως αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα και να ανοίξει η πόρτα της φυλακής.

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή και τη δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης ως προς το κρίσιμο ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα οδηγηθεί για ακόμη μια φορά ενώπιον της δικαιοσύνης, προκειμένου να κριθεί εκ νέου για την αναγνώριση ή μη του ελαφρυντικού.

Η δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης «σημαίνει ότι για δεύτερη φορά αναβιώνει η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί και εξαφανίζεται από το νομικό στερέωμα η αναγνώριση ελαφρυντικού, που οδήγησε στη σκανδαλώδη αποφυλάκισή του». Τα παραπάνω ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με παρέμβασή της κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ολομέλεια.