Με ένα κατσαβίδι που είχε στο αυτοκίνητο του σκότωσε την 11χρονη από την Ηλεία ο θείος της ο οποίος πήγε να τη βιάσει. Ο 37χρονος δράστης είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό ανήλικης αλλά ήταν ελεύθερος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όπως μετέδωσε η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο 37χρονος είχε «κανονίσει» να πάει βόλτα με την 11χρονη, και μάλιστα της είχε δώσει ραντεβού στις 9 το βράδυ.

Σοκάρει το γεγονός ότι ήταν ελεύθερος ενώ είχε καταδικαστεί για βιασμό

Το αδιανόητο γεγονός ότι ο άνδρας ήταν ελεύθερος ενώ είχε καταδικαστεί για βιασμό προκάλεσε την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα, η οποία και ζήτησε τον Πειθαρχικό έλεγχο και της έδρας του Μικτού Ορκωτού Ζακύνθου που τον καταδίκασε, αλλά του έδωσε αναστολή, και μάλιστα πρόκειται τρεις γυναίκες δικαστές και μία εισαγγελέα.

Δολοφονία 11χρονης στον Πύργο
Ο 37χρονος

Ήταν Μάρτιος του 2017 όταν ο δράστης οδήγησε με τη βία το 14χρονο τότε κορίτσι, συγγενή της 11χρονης, σε ερημική παραλία, όπου και τη βίασε.

Παρά το γεγονός ότι το παιδί αντιστάθηκε και του κατάφερε γρατζουνιές στα χέρια, ο άνδρας έκανε πράξη τις αρρωστημένες σκέψεις του πάνω στο κορμάκι της.

Υπήρχε πρόταση μάλιστα ενός εκ των 3 δικαστών να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε το σκεπτικό, ωστόσο δεν… υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο σκεπτικό για την απόφαση. Οι 3 γυναίκες δικαστές έγραψαν πως δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν είναι ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων και αυτά, χωρίς να έχει καθαρό μητρώο.

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας της 11χρονης

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία

Το μόλις 11 ετών κορίτσι, η άτυχη Βασιλική βρέθηκε νεκρό σε χωράφι στην περιοχή Καταράχι.

Το παιδί ήταν θανάσιμα τραυματισμένο από αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό. Οι γονείς της μικρής Βασιλικής είχαν χάσει τα ίχνη της από το βράδυ της Κυριακής. Η αστυνομία τέθηκε σε συναγερμό για τον εντοπισμό της, αλλά δυστυχώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου βρέθηκαν μπροστά στην σορό του άτυχου κοριτσιού.

Δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος, που έχει συγκλονίσει όλη την περιοχή είναι ο 37χρονος θείος της 11χρονης, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που σκότωσε και προσπάθησε να εξαφανίσει την σορό του μικρού κοριτσιού ανάμεσά σε καλαμιές.

Επί 7 χρόνια ο 37χρονος δολοφόνος της μικρής Βασιλικής κυκλοφορούσε ελεύθερος, ενώ είχε βιάσει ένα κοριτσάκι 14 ετών πάλι στο ίδιο χωριό, στη Μυρτιά Ηλείας, πάλι από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Η Βασιλική το βράδυ της Κυριακής είχε πει στην μητέρα της ότι θα πήγαινε στο σπίτι του παππού της, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το δικό τους, όμως δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ.