Την εικόνα ενός βαριά εθισμένου στον τζόγο άνδρα περιγράφουν οι γονείς του, αλλά δίνει και ο ίδιος ο 38χρονος δράστης της δολοφονίας της 63χρονης στη Χαλκίδα για τον εαυτό του στην ομολογία του στους αστυνομικούς.

Ο 38χρονος είχε κληθεί να καταθέσει όσο οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα τελικώς «έσπασε» και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης φέρεται να είχε πάθος με τον τζόγο. Φέρεται, μάλιστα, να ομολόγησε ότι πήρε τις 7.000 ευρώ, που είχε στο σπίτι η 63χρονη και πήγε κατευθείαν να τα παίξει σε φρουτάκια.

«Όλα αυτά τα χρόνια ζητούσα χρήματα, μου έδινε περίπου 250 ευρώ κάθε εβδομάδα. Κάποια στιγμή μου είπε ότι έκρυβε αρκετά χρήματα σπίτι και πήγα εκεί με σκοπό να τα πάρω. Δεν ήθελα να σκοτώσω τη μητέρα της. Εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου με ένα «π», γιατί είχε κινητικά προβλήματα, με αναγνώρισε και τρόμαξα, θόλωσα. Πήρα ένα μαχαίρι από την κουζίνα και τη μαχαίρωσα πέντε φορές. Αμέσως μετά πήρα τα χρήματα που ήξερα ότι έκρυβε σε ένα γυάλινο βάζο στη ντουλάπα και πήγα να τα παίξω σε φρουτάκια».

Το πρωί της Τρίτης, ο 38χρονος οδηγήθηκε με σκυμμένο κεφάλι και φορώντας χειρουργική μάσκα στα δικαστήρια της Χαλκίδας. Εκεί ζήτησε και πήρε προθεσμία, για να απολογηθεί την Παρασκευή. Ο ίδιος εμφανίζεται μετανιωμένος, λέει ότι τόσες μέρες βρισκόταν σε εσωτερική πάλη και ζητά συγγνώμη από την οικογένεια.

Υποστηρίζει ότι το κίνητρό του ήταν η ληστεία και πως δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Γνώριζε για τις 7.000 ευρώ, πού θα έβρισκε τα κλειδιά αλλά και πως η οικιακή βοηθός εκείνη την ημέρα δεν δούλευε. Αιφνιδιάστηκε, όμως, όταν βρήκε μπροστά του τη γυναίκα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας της 63χρονης, μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή «TLive», αναφέρει ότι κάποιοι, εμμέσως πλην σαφώς, έβλεπαν σαν ύποπτη την κόρη του θύματος. «Ως κοινωνία χρωστάμε μια συγγνώμη σ’ αυτό το κορίτσι, γιατί διαπομπεύτηκε. Με αντιμετώπιζαν με ειρωνεία, όταν έλεγα ότι η κόρη δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία. Τη διαπόμπευσαν, την κατέστρεψαν και επαγγελματικά, ειδικά μέσα στη μικρή κοινωνία της Χαλκίδας. Είναι ντροπή, αλλά έχει να κάνει με το ότι εμείς ως κοινωνία θέλουμε να βλέπουμε τον άλλον να υποφέρει».

Ο ίδιος μιλά και για τις αντιδράσεις της κόρης της θανούσας στο άκουσμα της είδησης ότι ο 38χρονος «κολλητός» της ομολόγησε τη δολοφονία της μητέρας της. «Της είπα ποιος είναι ο δολοφόνος, έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Πέρασε 10 – 20 δευτερόλεπτα που δεν καταλάβαινα αν ήταν ακόμα στη γραμμή. Μου είπε: «Πες μου ότι λες ψέματα!». Θα μπορούσε κάλλιστα να του έχει δώσει και τα κλειδιά. Τις τελευταίες μέρες αυτός είχε εξαφανιστεί, πλέον δεν επικοινωνούσε μαζί της. Πολλοί φίλοι και γνωστοί γύρω της της έλεγαν ότι ενδεχομένως να είναι ένας από τους υπόπτους. Εγώ γνώριζα».

Από την πλευρά του, ο πατέρας του 38χρονου περιγράφει έναν εθισμένο στον τζόγο άνθρωπο, που είχε δώσει δείγματα γραφής: «Το έγκλημα έγινε πέντε μέρες μετά το Πάσχα. Το άκουσα στις ειδήσεις. Με πήρε η γυναίκα μου και μου είπε ότι είναι η μάνα της… Παίρνω τον γιο μου τηλέφωνο. Μου είπε: “Μάλλον θα είναι ένας χασικλής, που κάνει παρέα η…”. Του λέω: “Πήραν και 7.000. Ξέρεις τίποτα γι’ αυτό;”. “Εγώ δεν ξέρω τίποτα”, μου λέει. Ήταν ήρεμος και με χαμόγελο. Μια μέρα έτρωγε και είχε το κινητό δίπλα. Του λέω: “Τι κάνεις; Τζόγο παίζεις;” Ηλεκτρονικό πόκερ έπαιζε. Ο παππούς είχε 20.000, του έδωσε 5.000 και τα έφαγε σε ένα μήνα. Εγώ το είχα καταλάβει, η γυναίκα μου δεν το παραδεχόταν με τίποτα».