«Εγώ εκείνη τη στιγμή έτυχε να βγαίνω από το κολύμπι. Άκουσα που φώναζε, λέει, “πεθαμένος, πεθαμένος“», περιγράφει ένας άνθρωπος που είδε εκ των πρώτων τη σορό να επιπλέει στη θάλασσα του Σχοινιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, η σορός που βρισκόταν σε αποσύνθεση ανήκει σε άντρα ηλικίας 40 με 45 ετών και ήταν στη θάλασσα για πάνω από 20 ημέρες. Είχε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ στο σώμα, που ίσως βοηθήσει στην ταυτοποίησή του και στο πόδι του δεμένο ένα βαράκι 10 κιλών.

«Ήταν ένα πτώμα, το οποίο μετά το βγάλαμε έξω. Κάποιος δύτης πήγε, όταν ήρθε η Αστυνομία και τα ασθενοφόρα. Πήγε κάποιος δύτης, το τράβηξε έξω, ένα εντελώς παραμορφωμένο πτώμα, φουσκωμένο. Δεν ήταν καλό θέαμα», περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στην εκπομπή «Live News».

«Επειδή έκανε βόλτες γύρω το πτώμα, όσο ήταν στη θάλασσα, βγήκε έξω ο άνθρωπος και τον ρωτούσα… Του λέω: “Τι είναι;”. “Είναι άντρας, μάλλον ξένος”, έτσι είπε αυτός, “και έχει και ένα σχοινί δεμένο στο πόδι του”», προσθέτει.

Κομβικό σημείο στις έρευνες η ταυτοποίηση της σορού

Κομβικό σημείο στην πορεία των ερευνών είναι αρχικά να ταυτοποιηθεί η σορός και να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του άνδρα. Αν, δηλαδή, το θύμα ήταν νεκρό πριν βρεθεί στη θάλασσα ή πνίγηκε, έχοντας δεμένο στο πόδι του τον δίσκο άρσης βαρών των 10 κιλών.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι ο άνδρας να δολοφονήθηκε και οι δράστες να θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να εξαφανίσουν το πτώμα.

Οι έρευνες συνεχίζονται, με τις Αρχές να προσπαθούν να συμπληρώσουν το παζλ της μυστηριώδους υπόθεσης, που παραμένει στο προσκήνιο από χθες το μεσημέρι.

«Το τατουάζ παραπέμπει σε συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, ανέφερε για τη σορό που βρέθηκε στη θάλασσα του Σχοινιά: «Είναι παράξενο, γιατί δεν ήταν δεμένα τα χέρια του. Στην αρχή, το Λιμενικό, όταν είδε το πτώμα κι έκανε την πρώτη αυτοψία, έκανε λόγο για αυτοχειρία. Αυτό το σενάριο σιγά σιγά απομακρύνεται μετά την ανεύρεση ενός τατουάζ. Το τατουάζ παραπέμπει σε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων».

«Το Λιμενικό συνεργάζεται πολύ στενά με την Ελληνική Αστυνομία και τις ειδικές υπηρεσίες της για την ταυτοποίηση του 40-45 ετών ατόμου, που φαίνεται να έμεινε μέσα στο νερό για 25 μέρες», συμπλήρωσε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό, Mega.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι από το τατουάζ ενδεχομένως να βρουν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.