Δικαίωση ζητούν οι γονείς του 27χρονου Νίκου ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή μετά από εγχείρηση θυρεοειδούς στην οποία υποβλήθηκε. Ο πατέρα του αδικοχαμένου νέου μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» κάνει λόγο για ιατρική αμέλεια.

Πριν από έξι μήνες ο Νίκος έκανε τη θητεία του στον στρατό, όταν αποφάσισε μετά από συμβουλή των γιατρών να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης θυρεοειδούς και καθαρισμού λεμφαδένων στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο 27χρονος υποβλήθηκε στην επέμβαση και οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι όλα είχαν πάει καλά, ενώ μετά από τρεις ώρες ο νεαρός εξέπνευσε από εσωτερική αιμορραγία.

Ο πατέρας του Νίκου μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του περιέγραψε τη διαδικασία μετά την επέμβαση, ενώ στάθηκε στη ταχύτητα που εξελίχθηκαν τα γεγονότα.

«Δεν πίστευε ότι είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση, από τον ιατρικό φάκελο αυτό καταλάβαμε. Πίστευε ότι από την επόμενη μέρα θα μπορεί να βγαίνει έξω», είπε ο πατέρας του Νίκου.

«Διαπιστώσαμε μια αιμορραγία αρκετά καλού μεγέθους στην περιοχή που έγινε η επέμβασή. Επίσης διαπιστώσαμε να υπάρχει και ένα αρχείο συραμμένο. Σε δεύτερη μελέτη που έγινε στην περιοχή, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε τρώση και σε ένα ακόμα αγγείο, το οποίο ενδεχομένως ήταν και η αιτία της αιμορραγίας αυτής», είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ιατροδικαστής, καθώς και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας.

Παράλληλα, ο ίδιος απαντά με σιγουριά ότι «η ζημιά ήταν απολύτως αναστρέψιμη», τονίζοντας ότι υπάρχει η πρόθεση να κινηθούν νομικά κατά του νοσοκομείου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας από την πλευρά του είπε πως όταν γνωστοποιήθηκε στον πατέρα ο θάνατος του Νίκου, οι γιατροί τον προέτρεψαν να μη γίνει νεκροψία-νεκροτομή ισχυριζόμενοι ότι θα αναγκάζονταν να ταλαιπωρήσουν τη σορό.

Αρχικά ο πατέρας το δέχθηκε, ενώ στη συνέχεια και μετά από προτροπή άλλων μελών της οικογένειας απαίτησε την πραγματοποίηση τη νεκροψίας που τελικά έγινε και με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από αυτή εξελίσσεται η υπόθεση.