Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει τη στιγμή που πέφτει θύμα ληστείας μια 75χρονη στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News που παρουσίασε το βίντεο, η ληστεία έγινε τον Μάιο του 2022 και πλέον ο δράστης έχει καταδικαστεί σε 11 χρόνια φυλάκισης.

«Ανέβαινα την Αγίας Σοφίας γύρω στις 2 το μεσημέρι κουρασμένη κιόλας από τη ζέστη, οπότε ξαφνικά αισθάνομαι ένα τράβηγμα τα μαλλιά μου από πίσω και με ρίχνει κάτω, βάζει το σπορτέξ στο στήθος μου πάνω και μου τραβούσε τα χρυσά», είπε η γυναίκα.

«Πέφτοντας είχα κάποια χτυπήματα αλλά εκείνο που θυμάμαι ήταν ότι η οδοντοστοιχία μου πετάχτηκε στο πεζοδρόμιο απέναντι», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, είπε ότι «δεν μπορούσα να φωνάξω βοήθεια. Έκλαιγα, βρέθηκα σε κατάσταση αμόκ. Ήταν το τράβηγμά του τόσο δυνατό. Λες και με ήξερε από χρόνια και ήθελε να με σκοτώσει. Με τόση μανία τραβούσε. Τα ‘χασα, τα ‘χασα, τα ‘χασα. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω, πρώτη φορά μου έτυχε στη ζωή. Μου πήρε μία τέτοια αλυσίδα που έχω τώρα με σταυρό, μία με μάτι και μία με Παναγίτσα. Ήταν δώρο του ανδρός μου, των παιδιών μου».

Ευτυχώς, η 75χρονη δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ ένας περαστικός κυνήγησε τον ληστή και τον ακινητοποίησε, με αποτέλεσμα να τον συλλάβει η αστυνομία.