Σε συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης θα επιμείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εφόσον επιβεβαιωθεί η μικρή διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος και ανεξαρτήτως ποιος από τους ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα.

Μετά από τη σύσκεψη που έγινε στην Ιπποκράτους, αποφασίστηκε το ΠΑΣΟΚ να επιμείνει σε συγκρότηση κυβέρνησης τουλάχιστον από τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αλλά και Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ως τη μόνη λύση.

Από εκεί και μετά, αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα επιμείνει σε μη συμμετοχή και στήριξη της όποιας κυβερνητικής προσπάθειας, μέσω της ψήφου στήριξης ή ανοχής. Επισημάνθηκε πάντως ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθούν οι τρίτες εκλογές.

Με βάση τις εκτιμήσεις που έχει στα χέρια της η Ιπποκράτους, δεν υπάρχει ακόμα καθαρή εικόνα για το ποιος από τους ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει τελικά.

Σε ότι αφορά τα εσωκομματικά, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται απόψε να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα από τώρα μέχρι το Συνέδριο, την ερχόμενη Τετάρτη σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ενώ σε ότι αφορά την εμφάνιση του κ. Πάγκαλου στη ΝΕΤ (ο οποίος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεργαστεί μόνο στη βάση της υλοποίησης της δανειακής σύμβασης με μιρκές αλλαγές και αν ακολουθήσει ότι άλλο τότε θα πρόκειται για άλλο κόμμα όπου μπορεί να μη χωράει ο καθένας) συνεργάτες του κ. Βενιζέλου έλεγαν ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού ο κ. Πάγκαλος κινήθηκε εντός γραμμής».

Σύμφωνα με τα ποσοστά των exit poll, αν δηλαδή το ΠΑΣΟΚ κινηθεί ανάμεσα στο 10% και το 12% είναι πιθανό να ην εκλεγεί ως δεύτερη στο Επικρατείας η Φώφη Γεννηματά, να μην εκλεγεί ο Απ. Κακλαμάνης στη Β΄ Αθηνών, αλλά και ο Μιχ. Καρχιμάκης στο Λασίθι.