Όπως είχε ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας και συγκεκριμένα στις 21 Μαΐου, είπε ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου.

«Αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές αυτές θα γίνουν το αργότερο τις πρώτες μέρες του Ιουλίου. Η Βουλή θα διαλυθεί εντός των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα χρονικών ορίων. «Ο πρωθυπουργός πιστεύει στην θεσμικότητα» είπε «και η σταθερότητα και συνέπεια στους θεσμούς είναι οι οδοί για να πετύχουμε την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της χώρας». Και συνέχισε: «Η Ελλάδα χρειάζεται μια αναβαθμισμένη κανονικότητα και οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν και ποια κυβέρνηση».

Ο Γιάννης Οικονόμου έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου το οποίο όπως είπε δεν θα είχε ολοκληρωθεί χωρίς την στήριξη των πολιτών αλλά όπως είπε και η κυβέρνηση στάθηκε ως όφειλε στο πλευρό της κοινωνίας.

Οι ψύχραιμοι και οι συνετοί πολίτες ξέρουν ότι έχουμε σχέδιο και βούληση για να προχωρήσουμε γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα στην βελτίωση των γερασμένων υποδομών σε καλύτερους μισθούς για όλους. Έχουμε επίγνωση της κατάστασης είπε χαρακτηριστικά. Στόχος να κάνουμε τα καλά καλύτερα, τόνισε. Με ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας θα δράσουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, είπε.

Επίθεση στην αντιπολίτευση

Ο κ. Οικονόμου επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι υπολείπεται τραγικά των διεθνών περιστάσεων και πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον παλαιοκομματισμό και ο κ. Τσίπρας είναι σφιχταγκαλιασμένος με τους αμετάκλητα καταδικασθέντες Παππά και Παπαγγελόπουλο και ως βασικός εκφραστής του Πολακισμού δεν ξέρει πως να οικοδομήσει όφελος και να φτιάξει μια καλύτερη Ελλάδα. Κοιτάζει πίσω και ονειρεύεται να αλλάξει ταχύτητα στην χώρα βάζοντας όπισθεν.

Άφησε αιχμές για συνεργασίες τόσο με τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και τον Γιάννη Βαρουφάκη. «Θέλει να συνεργαστεί με εκείνους που ήθελαν να ανατινάξουν το τραπεζικό σύστημα. Αμετανόητοι ανήμποροι και αντιδραστικοί. Ένα από τα βασικά ζητούμενα που επιτακτικά θα είναι μπροστά μας στις επόμενες εκλογές θα είναι η σύγκρουση με το βαθύ κράτος ! Η κυβέρνηση τις ΝΔ είχε τη δύναμη να συγκρουστεί με τον κρατισμό» είπε.