Η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε καθαρά προεκλογικό χρώμα καθώς επιτέθηκε αρκετές φορές στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προέβη και σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου και περιέγραψε την Ελλάδα που ο ίδιος οραματίζεται.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης και θα κερδίσει τις εκλογές», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ).

«Σήμερα η Κοζάνη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα που ακούγεται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, αντηχώντας από άκρη σε άκρη της χώρας, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης και θα κερδίσει και τις εκλογές», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Καθώς μπαίνουμε στην τελευταία ευθεία για τις εκλογές, αυτό δεν είναι άλλο από το διπλό μήνυμα που εκπέμπει πια κάθε γωνιά της πατρίδος μας. Το μήνυμά της αυτοδύναμης Ελλάδας και της αυτοδύναμης και πρωτοπόρας Νέας Δημοκρατίας.

Το μήνυμα που στέλνετε εσείς οι Μακεδόνες είναι το έναυσμα της νίκης για να κάνουμε ακόμα πιο γερές τις βάσεις που θεμελιώσαμε και να χτίσουμε, όλες και όλοι μαζί, ένα καλύτερο αύριο για την όμορφη περιοχή σας, που πάντα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για την ενθουσιώδη, όπως είπε, υποδοχή που του επιφύλαξαν και τόνισε πως η επόμενη συγκέντρωση θα γίνει σε μεγαλύτερο ακόμα, χώρο για να χωρέσουν και αυτοί που έμειναν απέξω από την αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ότι τάζει χρήματα που δεν υπάρχουν.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «τώρα τάζει 45 δισεκατομμύρια ευρώ από το γνωστό λεφτόδενδρο της Θεσσαλονίκης, περισσότερα και από αυτά που έλεγε το 2015, για να βάλει μετά καμιά τριανταριά φόρους και να κόψει 17 φορές μισθούς και συντάξεις και να κλαίγεται τώρα για τον νόμο Κατρούγκαλου, τον οποίο ο ίδιος ψήφισε» και συμπλήρωσε:«Αμα ξέρεις ότι δεν έχεις καμιά τύχη να κερδίσεις τις εκλογές, τάζεις ότι θέλεις».

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να τάξει χρήματα που δεν υπάρχουν και δεν θα διαρρήξει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στους διασώστες της ΕΜΑΚ που έσπευσαν στην σεισμόπληκη Τουρκία λέγοντας ότι «Η σκέψη μας είναι στους Έλληνες διασώστες και γιατρούς που συνέδραμαν την Τουρκία – αυτοί πήγαν τελικά νύχτα απέναντι αλλά για να βοηθήσουν».

Συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει πιο ισχυρή εικόνα συμφιλίωσης των δυο λαών μαζί. Αποδεικνύουμε ότι οι δικές μας «επιθέσεις» είναι επιθέσεις ανθρωπιάς, είπε ακόμα και αναφέρθηκε στην πρόοδο της ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας.

Μίλησε επίσης για το μεταναστευτικό και τόνισε ότι ακόμα περιμένει μια συγγνώμη για την μικρή Μαρία . «Ακόμα δυνάμεις σπέρνουν ανθελληνικά ψέμματα», είπε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας αναφορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε επίσης «Ο κος Τσίπρας πήγε στις Βρυξέλλες και είπε εκει ότι δεν υπάρχει Δημοκρατια στη χώρα. Ο κ. Τσίπρας που ήταν επικεφαλής μιας κυβέρνησης που πριν από λίγες μέρες καταδικάστηκε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.»

Αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει στον τομέα της υγείας και τη παιδείας και ειδικά για το τελευταίο είπε ότιαυτή η κυβέρνηση πέταξε τους μπαχαλάκηδες από τα πανεπιστήμια.

Μίλησε για ένα συμβόλαιο αλήθειας, ανάπτυξης και εμπιστοσύνης με ένα σχέδιο δίκαιης μετάβασης σε μια νέα πράσινη εποχή.

Ειδικά για τις εκλογές επισήμανε ότι στην εκλογική μάχη δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για επιπόλαιες δήθεν ψήφους διαμαρτυρίας ή για επικίνδυνα πειράματα με τετελεσμένα που δεν θα διορθώνονται. Η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη θα δείξει σίγουρη κυβέρνηση.

Τέλος, αναφερόμενος στο δίλημμα των εκλογών είπε ότι είναι: κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πρωθυπουργός Μητσοτάκης ή Τσίπρας.