Για «απρόκλητη επίθεση στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ» και «κατάφωρη παραβίαση του status quo» έκανε λόγο ο Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με όσα έγιναν στη «νεκρή ζώνη» στην Πύλα με πρωταγωνιστές τους Τουρκοκύπριους.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πώς «η κίνηση δεν έχει προηγούμενο», επισημαίνοντας ότι «Ελλάδα και Κύπρος θα είναι μαζί σε αυτή τη μάχη» και πώς «δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές».
Για τους Κροάτες χούλιγκανς που μπήκαν στη χώρα, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως πρόκειται για «τεράστια επιχειρησιακή αστοχία» της ΕΛ.ΑΣ, αλλά πρόσθεσε πως «δεν ακυρώνουμε το έργο της αστυνομίας», ενώ σημείωσε πως η δικαιοσύνη έδρασε άμεσα.
Σημείωσε ότι όπως είπε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «όταν κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ελέγχονται και λαμβάνονται αποφάσεις. Με βάση τα πορίσματα, όπως προβλέπει ο νόμος και χωρίς να προδικάζουμε, προφανώς θα γίνουν και οι υπόλοιπες κινήσεις».
Απαντώντας και στα σχόλια του Κροάτη προέδρου επανέλαβε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».
Για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είπε ότι «θα δούμε μέρα με τη μέρα την εφαρμογή όσων ανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσα λέει τα κάνει πράξη».
Συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό,Γιάννη Βρούτση, οι παρεμβάσεις όπως οι έλεγχοι στα γήπεδα δεν χρειάζονται νομοθετική παρέμβαση, ενώ το κλείσιμο των συνδέσμων είναι ήδη νομοθετημένο.
«Το ζήτημα είναι η εφαρμογή του νόμου», είπε.
Για την υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη αναφέρθηκε στη σειρά παρεμβάσεων που έχουν γίνει και τόνισε ότι η Ελλάδα τάσσεται με το δίκαιο. Ο Μπελέρης πρέπει να ορκιστεί, υπογράμμισε, είναι εκλεγμένος δήμαρχος, δεν κάνουμε βήμα πίσω.
Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προσκαλέσει τη Δευτέρα στην Αθήνα όλους τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της ΕΕ της περιοχής για ένα άτυπο δείπνο για τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και την «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».
Στο δείπνο θα μετάσχουν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.
Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι το παρών θα δώσει και ο πρωθυπουργός της Κροατίας.