Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η οποία ήταν σε εξέλιξη από το απόγευμα της Πέμπτης (03/08). Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επέλεξε τον Κώστα Ζαχαριάδη ως υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας με την «Ανοιχτή Πόλη».

Ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο Κώστας Ζαχαριάδης έλαβε τις περισσότερες ψήφους εμπιστοσύνης κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας των μελών.

Η υποψηφιότητα του διεθνούς μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά απορρίφθηκε καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους προκειμένου να κατέβει ως υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά συγκέντρωσε 25 ψήφους κατά, 14 ψήφους υπέρ και 1 λευκό. Από την άλλη ο Κώστας Ζαχαριάδης συγκέντρωσε 17 ψήφους, ο Νίκος Φίλης 15 ενώ 7 μέλη έριξαν λευκή ψήφο.

Επίσης, στην Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα.Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήδη έχει ανακοινώσει την στήριξή του στον Γιώργο Γαβρίλη στον Πειραιά, στον Βασίλη Αϊβαλή στην Πάτρα, στον Απόστολο Καλογιάννη στη Λάρισα, στον Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Αγρίνιο.