Καμπάνια προκειμένου να ενημερώσει τους ψηφοφόρους για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος ετοιμάζεται να προωθήσει μεσούντος του καλοκαιριού ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Η διαφημιστική εκστρατεία θα έχει ως στόχο να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες.

Το κεντρικό σύνθημα θα είναι «10 Σεπτεμβρίου συμμετέχω» θέλοντας να περάσει το μήνυμα πως όλοι οι έχοντες δικαίωμα ψήφου θα πρέπει να δώσουν το παρών στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν τον επόμενο επικεφαλής.

Θυμίζουμε ότι οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα πραγματοποιηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου 2023 και εφόσον απαιτηθεί δεύτερος γύρος αυτός θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της ήταν η Έφη Αχτσιόγλου στις 12 Ιουλίου δηλώνοντας ότι το δίλημμα «Κέντρο ή Αριστερά» είναι στρεβλό και ότι προέχει η συλλογική ευημερία.

Την επομένη ημέρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε και αυτός την υποψηφιότητά του με προμετωπίδα το δίπολο «συνέχεια και τομή», δηλαδή συνέχεια της διακυβέρνησης Τσίπρα αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει κόμμα της Αριστεράς. Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της 15ης Ιουλίου υπέβαλε τη δική του υποψηφιότητα ο Νίκος Παππάς, δηλώνοντας ότι εκφράζει τον κόσμο από την Αριστερά ως το Κέντρο καθώς και ο Στέφανος Τζουμάκας. Το εάν θα υπάρξουν στην πορεία κι άλλοι υποψήφιοι μένει να φανεί.