Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Άννας Ροκοφύλλου, υποψήφιας βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας. Η μάχιμη δικηγόρος και γνωστή για την ενασχόλησή της επί χρόνια με τα κοινά της πρωτεύουσας, επέλεξε αντί για την κλασική προεκλογική ομιλία, να προσκαλέσει αγαπημένους της φίλους και ψηφοφόρους για ένα ποτό και συζήτηση σε γνωστό μαγαζί της πόλης.

«Προσκάλεσα εκλεκτούς συνυποψηφίους μου στην Α’ Αθήνας, πολύτιμα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεργάτες μου στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και στην αντιδημαρχία. Η οδός Μάντζαρου πλημμύρισε από κόσμο και χαμόγελα και ήταν το καλύτερο πέσιμο αυλαίας στην προεκλογική περίοδο» όπως έγραψε και η ίδια η κ. Ροκοφύλλου στους λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το παρών στο κάλεσα της υποψήφιας βουλευτού έδωσαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικήτας Κακλαμάνης, ο υφυπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος, ο καθηγητής νοηματικής γλώσσας και υποψήφιος της Ν.Δ. Χρήστος Δαγρές και η επίσης υποψήφια βουλευτής με το κυβερνών κόμμα, Μαριάνα Σακίμπ. Εκεί ήταν επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Αβραμίδης, Νίκος Βαφειάδης Κατερίνα Γκαγκάκη, Σάκης Κολλάτος, Βασίλης Κορομάντζος, Αγγελή Λυκούδη Δήμητρα Ινές, οι πρόεδροι του 1ου διαμερίσματος Αθήνας Μαρια Αλεβίζου, του 4ου διαμερίσματος Γιώργος Ρωμανέας και του 7ου Δανάη Βορίδη, οι διαμερισματικοί σύμβουλοι Σάκη Αθανασάκη, Ροδομαρία Δομάζου, Μαρία Ζαχαροπούλου, Μαρία Κοκκινάκη και Αναστασία Αντωνιάδου – Παλεάκη, ο διευθυντής της δημοτικής αστυνομίας Γιώργος Βλάχος και πολλοί άλλοι.

Η κ. Ροκοφύλλου, όπως τονίζει και στο σχετικό σποτ που έχει αναρτήσει στα social media, ξέρει πολύ καλά «τί προβλήματα αντιμετωπίζουν οι γυναίκες». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «είμαι μητέρα, σύζυγος, μάχιμη δικηγόρος που ασχολούμαι με τα κοινά πολλά χρόνια. Υπήρξα αντιδήμαρχος πολιτικών ισότητας, αντιμετώπισης διακρίσεων και έμφυλης βίας του δήμου Αθηναίων».

Όπως υποστηρίζει, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε πολλά για εμάς τις γυναίκες. Από τους μαζικούς προληπτικούς ελέγχους για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», μέχρι την εφαρμογή του panic button, τις δομές κακοποιημένων γυναικών, τη μείωση του έμφυλου μισθολογικού χάσματος».

Και καταλήγει στο μήνυμά της προς τους ψηφοφόρους της πρωτεύουσας: «Διεκδικώ την ψήφο σας για να κάνουμε ακόμη περισσότερα, για ακόμη περισσότερες γυναίκες στη Βουλή, που έχουν φωνή, γνώση και όραμα. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας στην Α’ Αθήνας».