Μπορεί να αποτελεί και ρεκόρ. Η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατάφερε να περιοδεύσει σε έξι διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες μέσα σε μόλις 4 ημέρες, καθώς βρέθηκε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα σε Μαγνησία, Α’ Θεσσαλονίκης, Β’ Θεσσαλονίκης, Καβάλα, Λάρισα και Εύβοια. Μάλιστα ολοκλήρωσε την εξαντλητική αυτή περιοδεία στην πατρίδα της, την Αιδηψό, στη Βόρεια Εύβοια.

Στόχος της ήταν να μάθουν όλοι οι πολίτες για την «Πλεύση Ελευθερίας» και τις δράσεις της, και να γνωρίζουν ότι έχουν επιλογή για τις εκλογές της 21 Μαΐου 2023, όπως τονίζουν οι συνεργάτες της.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας της επικεφαλής του κόμματος ήταν ο Βόλος, όπου υπερασπίσθηκε για άλλη μια φορά ανθρώπους των κινημάτων για το νερό, το περιβάλλον και τη δημοκρατία. Εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο της Πλεύσης Ελευθερίας στο κέντρο της πόλης και παρουσίασε το ψηφοδέλτιο στη Μαγνησία, με πλειοψηφία γυναικών και με σημαντικές παρουσίες από τη νέα γενιά.

Την επόμενη μέρα βρέθηκε τη Θεσσαλονίκη, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τους εκπροσώπους των Μακεδονικών ΜΜΕ στην Ένωση Συντακτών, και ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Πλεύσης Ελευθερίας. Παρουσίασε επίσης τους υποψηφίους της Πλεύσης Ελευθερίας στις Περιφέρειες της Α’ και της Β’ Θεσσαλονίκης, αλλά και παριστάμενους υποψηφίους από άλλες Περιφέρειες της Μακεδονίας, καλώντας τους να την πλαισιώνουν εκ περιτροπής. Έντονη και εδώ η σημαντική παρουσία γυναικών και ανθρώπων που έχουν διακριθεί σε διάφορους τομείς της επιστήμης, της κοινωνικής δράσης, της κινηματικής παρέμβασης.

Στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, επανέλαβε το αίτημά της να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, το οποίο οργανώνεται για την επόμενη Τετάρτη, υπογραμμίζοντας ότι, πλην άλλων, η ίδια είναι η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος που συμμετέχει στις εκλογές και η Πλεύση Ελευθερίας είναι το πρώτο σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικό δημοκρατικό κόμμα. «Τι φοβούνται;», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στους 6 άνδρες πολιτικούς αρχηγούς (Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα, Βελόπουλο, Βαρουφάκη).

Κατά την παραμονή της στη Θεσσαλονίκη, εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο επί της οδού Εγνατίας 116, υπό τους ήχους ροκ κομματιών και του τραγουδιού «Άκου την ζωή» των Μπλε, η τραγουδίστρια των οποίων Τζώρτζια Κεφαλά θα είναι και υποψήφια με την Πλεύση Ελευθερίας στην Β2 Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε περιοχές της Α΄ και της Β’ Εκλογικής Περιφέρειας, το Καπάνι, την ιστορική αγορά στο κέντρο της Πόλης, την Καλαμαριά, την παραλία της Θέρμης και άλλες περιοχές, όπου συνομίλησε με απλούς πολίτες και πάρα πολλούς νέους, απαντώντας και σε αυθόρμητες ερωτήσεις και απορίες για την δράση και τις θέσεις του κόμματος.

Η πρόεδρος του πολιτικού σχήματος τόνισε ότι επιλέγει να είναι για δεύτερη φορά υποψήφια στη Μακεδονία και στην Α’ Θεσσαλονίκης, για να δώσει έμφαση στην διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, μιας και η Μακεδονία θρηνεί πάμπολλα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θύματα Ολοκαυτώματος, αλλά και για να ενισχύσει την εκστρατεία της Πλεύσης Ελευθερίας για την ακύρωση με δημοψήφισμα, της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε με επανειλημμένες δηλώσεις της, στην τραγωδία των Τεμπών, που είχε πάρα πολλά θύματα από την Θεσσαλονίκη και γενικά στη στάση της κυβέρνησης και τις ευθύνες που της αναλογούν, τόσο της παρούσας όσο και τις προηγούμενης «για τις εγκληματικές ευθύνες» όπως είπε..

Το Σάββατο το πρωί, ως πολίτης και με τη δικηγορική της ιδιότητα βρέθηκε στη Λάρισα, κοντά σε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, που πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από τον σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι τα Δικαστήρια, περνώντας από το κέντρο της πόλης, φορώντας τη μπλούζα με το σύνθημα: «28/2/2023 Δεν Ξεχνώ – 57 ψυχές ζητούν δικαίωση». Υπενθυμίζεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων.

Στο πλαίσιο της περιοδείας της επισκέφθηκε επίσης τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε συναντήσεις με φοιτητές και εργαζομένους και έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.

Επισκέφθηκε ακολούθως την Καβάλα, και περπάτησε στους δρόμους της πόλης, που ήταν κατάμεστη από κόσμο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Λευκές Νύχτες», για την ενίσχυση του εμπορικού κόσμου και των καταστημάτων της πόλης, ενώ είχε και σύντομη συνάντηση με τους προσκεκλημένους της διοργάνωσης. Το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά την πορεία για τα Τέμπη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου περπάτησε στους δρόμους της Λάρισας, όπου συνάντησε το ίδιο θερμό κλίμα, από πολίτες της περιοχής.

Mε σύντομη στάση την Αιδηψό, την πατρίδα της, ολοκληρώθηκε η περιοδεία.