Άρωμα γυναίκας και μάλιστα σε εκλόγιμες θέσεις θα έχι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ το οποίο θα ανακοινώσει αύριο στις 10.30 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρουσίαση θα γίνει στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς και αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει και τους 15 υποψήφιους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ θα κυριαρχούν οι γυναίκες – θα είναι πάνω από 7 – και δεν θα πρόκειται για τα λεγόμενα λαμπερά ονόματα αλλά θα είναι πρόσωπα κύρους καταξιωμένα στον τομέα τους με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Η πρώτη θέση του Επικρατείας θα καταληφθεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από μια επιστήμονα η οποία όμως παράλληλα θα συμβολίζει και την διεύρυνση του κόμματος.

Επίσης, όπως ήδη έχει γράψει το newsbeast.gr σε μια από τις 3 πρώτες εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκεται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Θα είναι ο εκπρόσωπος του απόδημου ελληνισμού όπως προβλέπεται ενώ σε εκλόγιμη θέση θα είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως επίσης έγραψε νωρίτερα το newsbeast.gr σε εκλόγιμη θέση αναμένεται να είναι εκτός απροόπτου η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Επίσης ένα από τα ονόματα που φιγουράρουν για εκλόγιμη θέση είναι αυτό της Μαρίας-Νεφέλης Χατζηιωαννίδου από τη Θεσσαλονίκη. Η κα Χατζηιωαννίδου είναι δημιουργός της σελίδας στο Instagram «Υπέροχες Γυναίκες».

Σε εκλόγιμη θέση αναμένεται να δούμε και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Πολιτικής και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη.

Όσον αφορά τις μη εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ τη νεολαία αναμένται να εκπροσωπεί η διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ Πορφυλλένια Κανελλοπούλου.

Μια γυναίκα επίσης θα εκπροσωπεί τον πρωτογενή τομέα ίσως και μια γυναίκα που συγκίνησε την κοινή γνώμη με την περιπέτειά της.

Επίσης, την διεύρυνση θα συμβολίσει η τοποθέτηση σε μια εκλόγιμη θέση του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Σπύρου Καρανικόλα.

Στην τελευταία και τιμητική θέση του γαλάζιου Επικρατείας αναμένεται να τοποθετηθεί, ο Αντώνης Σγαρδέλης ο οποίος λέει πολλά στους παλιούς και λίγα στους νέους αλλά είναι από τους πιο επιτυχημένους γενικούς διευθυντές της ΝΔ.

Θήτευσε δίπλα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από το 1989 έως το 1992.