Ο πρωθυπουργός ζήτησε να μην ξανακυλήσουμε σε ένα παρελθόν που αφήσαμε πίσω μας. «Μας το θυμίζουν διαρκώς οι αδιόρθωτοι αντίπαλοι μας. Είναι πιστά αντίγραφα του κακού τους εαυτού και υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Κρύβουν ότι αυτά που τάζουν θα μας οδηγήσουν ή σε ένα τσουνάμι νέων φόρων ή σε νέο μνημόνιο. Διασύρουν επίσης την χώρα με ψέματα με την Μικρή Μαρία και υπονομεύουν το αποτρεπτικό φράγμα του Έβρου. Σήμερα το ευρωκοινοβούλιο έδωσε ηχηρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παπαδημούλη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη.

« Εξετάσεις δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο πεδίο της δημοκρατίας όπου παίρνει μηδέν. Υψώνει το δικό του τρύπιο λάβαρο της δικαιοσύνης με δυο υπουργούς του καταδικασμένους και μας λένε “δικαιοσύνη παντού”. Επιμένουν να ανεμίζουν και την παντιέρα του διχασμού απέχοντας από το συνταγματικό τόξο και κλείνοντας το μάτι στην Χρυσή Αυγή. Και λένε συνθήματα “η εμείς ή αυτοί”. Τους λέμε εδώ από την Κέρκυρα ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στην συμφορά. Είναι καιρός να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να συμμαχεί με τον οποιονδήποτε για να βλάψει τη ΝΔ γιατί βλάπτει την ίδια την δημοκρατία. Παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη κάνουν εκείνοι που δεν θέλουν την εφαρμογή του νόμου» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για την υπόθεση Γεωργούλη είπε: «Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ να γενικεύσουμε συμπεριφορές. Αλλά να αντιληφθούν ποσό εύκολη είχαν την λάσπη. Πως είναι δυνατόν να διαγράφουν τον κ. Γεωργούση και να κρατούν τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια. Απέναντι στην μίζερη καταστροφολογία εμείς αντιτάσσουμε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης για την επόμενη 4ετια».