«Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα επιστρέψει στους καπνοπαραγωγούς το ποσό, που χάθηκε από τις ατυχείς διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Το ποσό των 568 εκατ. ευρώ με βάση την τροποποίηση του προγράμματος, που ζητήσαμε και πετύχαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα δοθεί στους καπνοπαραγωγούς, ώστε να επιστραφεί στα χέρια των παραγωγών αυτό το χαμένο εισόδημα», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Κουτσούκος, σε συνάντηση με ομάδες ενεργών παραγωγών καπνού από περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία μετείχε και ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Ευάγγελος Διβάρης και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι καπνοπαραγωγοί κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις και τις απόψεις τους για τη στήριξη της καπνοκαλλιέργειας του εισοδήματός τους και την καλύτερη αξιοποίηση των μέτρων, που λαμβάνει το υπουργείο, προκειμένου να τους επιστραφούν οι πόροι, που έχασαν από την αναθεώρηση της ΚΟΑ καπνού, το 2004.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υφυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συζητήσαμε σήμερα τους τρόπους εφαρμογής αυτού του μέτρου, ώστε, με διαδικασίες απλές, κατανοητές και αποτελεσματικές, τα χρήματα να επιστρέψουν δίκαια στους ίδιους παραγωγούς και στις ίδιες περιοχές. Η συζήτηση θα συνεχιστεί. Την επόμενη εβδομάδα, θα συγκληθεί μεγάλη σύσκεψη με το σύνολο των φορέων των καπνοπαραγωγών για την εξειδίκευση και άμεση υλοποίηση των μέτρων».