Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη με δήλωση του εκπροσώπου τύπου της, Ανδρέα Παπαδόπουλου, καταλογίζει ευθύνες στον Νικήτα Κακλαμάνη αλλά τους προκάτοχους του στο δημαρχιακό θώκο, για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια.

Για το πόρισμα που έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο Γ. Ραγκούσης σχολιάζει ότι αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο διοικείται διαχρονικά ο Δήμος Αθηναίων και εξηγεί γιατί η πρωτεύουσα είναι σε άθλια κατάσταση. Καταλήγει λέγοντας ότι είναι καιρός όλες οι πλευρές να αντιληφθούν ότι οι Αθηναίοι δεν είναι ποντίκια.

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς

«Η Αθήνα, με ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, αλλά και μερίδας συνδικαλιστών, έχει μετατραπεί, παραμονές Χριστουγέννων, στην πιο βρωμερή πόλη της Ευρώπης.

Το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Ραγκούσης, είναι κόλαφος όχι μόνο για τον κ. Κακλαμάνη, αλλά και για τους προκατόχους του. Αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο διοικείται διαχρονικά ο Δήμος Αθηναίων και εξηγεί, ως ένα βαθμό, τους λόγους για τους οποίους η πρωτεύουσα είναι σε αυτή την άθλια κατάσταση.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Πρέπει όλες οι πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιληφθούν ότι οι Αθηναίοι δεν είναι ποντίκια».