Κανένα αποτέλεσμα δεν θα έφερνε το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ, καθώς δεν υπάρχει κανένας τρόπος ώστε να διασφαλιστεί ότι η μείωση θα φτάσει στην τσέπη του καταναλωτή. «Εξετάσαμε τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα, δεν το απορρίψαμε έτσι εύκολα» τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν μπορεί να μπει διατίμηση στα προϊόντα, γιατί αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να σταματούν να τα πωλούν οι έμποροι, ή να πωλούνται στη μαύρη αγορά. Ο υπουργός ανέφερε μάλιστα πως η μόνη χώρα που προχώρησε σε διατίμηση προϊόντων ήταν η Λευκορωσία, και την απέσυρε ένα μήνα μετά.

Σχετικά με τις επικρίσεις για αισχροκέρδεια στη χώρα μας ο Άδωνις Γεωργιάδης διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να υπάρχει ταυτόχρονα αισχροκέρδεια και το ποσοστό του πληθωρισμού να είναι μικρότερο από το ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Ζήτημα δημοκρατίας»

Σχολιάζοντας τις απειλές που δέχεται η καθηγήτρια Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι μέσα στη Φιλοσοφική υπάρχει μία ομάδα της άκρας αριστεράς που έχει απειλήσει ακόμα και με βία την καθηγήτρια.

Δήλωσε ότι η ομάδα αύτη έχει δικαίωμα να ζητά την παραίτηση της καθηγήτριας, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να το επιβάλει διά της βίας. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι ζήτημα δημοκρατίας, και ανέφερε πως αναμένει τις πρωτοβουλίες των πρυτανικών αρχών για το ζήτημα.