Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τόνισε για το Προεδρικό Διάταγμα για τους ηθοποιούς, πως η κυβέρνηση για πρώτη φορά αποφάσισε να αντιμετωπίσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στην καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού έκανε λόγω για «εργαλειοποίηση των ανθρώπων του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα και παραπλάνηση της κοινής γνώμης» από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δήλωση της τομεάρχη πολιτισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σίας Αναγνωστόπουλου νωρίτερα σήμερα ότι «η μεγαλειώδης κινητοποίηση του καλλιτεχνικού κόσμου έδωσε τη βροντερή απάντηση στην εξαπάτηση που επιχείρησε χθες ο κ. Μητσοτάκης».

Έτσι, στην ανακοίνωση του απαντά μεταξύ άλλων ότι «εδώ και πολύ καιρό, αθόρυβα, η σημερινή κυβέρνηση εξετάζει για πρώτη φορά με συστηματικό τρόπο τις χρόνιες εκκρεμότητες στο πεδίο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ, δέσμιος συμφερόντων, δεν τόλμησε να αγγίξει την περίοδο 2015-2019».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «να πάρει θέση σε σχέση με την ανώτατη καλλιτεχνική εκπαίδευση», αλλά και να απαντήσει στο «τι επενδύσεις έκανε στις κρατικές σχολές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, σε τι κατάσταση άφησε τις υποδομές τους, πόσες συναντήσεις και συζητήσεις έκαναν οι τέσσερις διαδοχικοί υπουργοί Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους διευθυντές των σχολών, τι έκαναν για την αναβάθμιση των σπουδών τους».

Σημειώνεται ότι η Σία Αναγνωστόπουλου επανέλαβε «τη δέσμευση, που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε στη συνάντηση που είχε με τα σωματεία, ότι το Προεδρικό Διάταγμα θα καταργηθεί και θα αποκατασταθούν οι χρόνιες αδικίες απέναντι στον καλλιτεχνικό κόσμο».