Μεθαύριο Τετάρτη θα ολοκληρωθεί η διαδικασία σύμπραξης των κομμάτων για την σύνταξη του χρονικού των πραγματικών περιστατικών για τα επτά κεφάλαια που συνιστούν την υπόθεση Siemens, την οποία ερευνά η εξεταστική επιτροπή.
Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της εκφράσθηκε από τον πρόεδρό της Σήφη Βαλυράκη έντονη καταγγελία για την επιστολή που είχε αποστείλει στις 30 Σεπτεμβρίου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες στους εφέτες ανακριτές της τακτικής ανάκρισης -επιστολή που βγήκε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα- να «μη λαμβάνουν υπόψη τις παρατηρήσεις της εξεταστικής επιτροπής στο βαθμό που δίδουν την εντύπωση ότι συνιστούν ανεπίτρεπτη κατά το νόμο και το Σύνταγμα εποπτεία επί δικαστικών λειτουργών κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου».
– Δεν νομίζω ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εξουσία να παρεμβαίνει στην ανάκριση, όπως αυτή διενεργείται από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, απάντησε ο πρόεδρος τη εξεταστικής, προσθέτοντας, ότι αφού ο εισαγγελέας συμφωνεί με τις επισημάνσεις ότι πρέπει να επισπευσθεί το έργο της κύριας ανάκρισης, «ό,τι λέει, το λέει απλώς για να πει στους ανακριτές να μη μας λαμβάνουν υπόψη».
Ο κ. Βαλυράκης επέρριψε ευθύνες στη Δικαιοσύνη: «Πώς να φτάσει η εξεταστική, στους πιθανόν δωροδοκηθέντες υπουργούς, όπου κατέληξε το χρήμα από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας, όταν η Δικαιοσύνη αδρανεί, δυσλειτουργεί, φτάνει μέχρι αρνησιδικίας για να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση, με πράξεις και παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα το σκάνδαλο αυτό να μείνει κουκουλωμένο;»