Στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν στο μουσείο φυσικής ιστορίας προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Ο Πρωθυπουργός είχε, επίσης, συνομιλία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel. Στο επίκεντρο η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγέτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες για το ενεργειακό. Μίλησαν ακόμη για την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Michel στη Σαουδική Αραβία.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν δεν διασταυρώθηκαν παρότι συμμετείχαν στην ίδια δεξίωση και το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην κεντρική ομιλία που θα δώσει την Παρασκευή από βήματος του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός, όπου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα απαντήσει με στοιχεία σε όλες τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον της χώρας μας ο πρόεδρος της Τουρκίας.