Σφόδρα ενοχλημένα είναι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης από τη διεξαγωγή της μεγάλης κοινής στρατιωτικής άσκησης Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, υπό τον τίτλο «Οργή του Ποσειδώνα». Η δυσαρέσκειά τους έγκειται μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι η υπερδύναμη προχώρα σε κοινή στρατιωτική άσκηση με τη χώρα μας, σε μία τεταμένη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μάλιστα εκθειάζουν το γεγονός ότι η άσκηση γίνεται με τα νέας γενιάς μαχητικά αεροσκάφη F-35 τα οποία θέλει διακαώς να αγοράσει η Άγκυρα αλλά από την Ουάσιγκτον δεν της δίνουν το «πράσινο φως», σε αντίθεση με την Αθήνα που αναμένεται να τα εντάξει στις τάξεις της.

Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, η παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σταθμού Haber Global της γείτονος Σαγνιούρ Τεζέλ, ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ απογειώνουν την ελληνική αεροπορία με τα F-35 τα οποία δεν μας τα έδωσαν» και πως «πάνε και απογειώνουν τα F-16 και τα F-35 στο Αιγαίο σε μια άσκηση που έχει την ονομασία «Οργή του Ποσειδώνα». Και η ονομασία είναι ιδιαίτερη καθώς ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών».

Την ίδια ώρα, ο CNN Turk αναφέρει πως «τα α ελληνικά και ελληνοκυπριακά λόμπι στις ΗΠΑ επιτάχυναν τις προσπάθειες τους για να εμποδίσουν την πώληση F-16 στην Τουρκία και δημοσίευσαν ένα βίντεο με τίτλο «Όχι στην πώληση F-16 στην Τουρκία». Ο μόνος τους στόχος να εμποδίσουν την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Κι αυτό είναι ένα βίντεο που προσπαθεί να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας μας. Τα ελληνικά και τα ελληνοκυπριακά λόμπι έκαναν προπαγάνδα καθώς ο μόνος τους στόχος είναι να εμποδίσουν την πώληση των συγκεκριμένων μαχητικών».