Στα όσα υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου στο βιβλίο του περί διόγκωσης του ελλείμματος κατά 10 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απάντησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».
Ο κ. Παμπούκης χαρακτήρισε πολύ κακή την ιδέα του κ. Παπαθανασίου να κάνει αυτές τις δηλώσεις, είπε ότι «αδικεί απόλυτα τη σοβαρότητα που πρέπει να έχει ένας πολιτικός και δείχνει μία έλλειψη κρίσης γιατί ήταν ο τελευταίος υπουργός από αυτούς που μας οδήγησαν στο μνημόνιο». Μίλησε μάλιστα για συντονισμένη δράση της ΝΔ που μας έφερε στη σημερινή κατάσταση. «Δεν έχει αντιληφθεί ο κ. Παπαθανασίου ότι το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας οφείλεται και στη δική του τη δράση; Το έγραψε μόνος του ή του το παρήγγειλε κανένας;», αναρωτήθηκε ο κ. Παμπούκης, απαντώντας στη συνέχεια «ο πρώην πρωθυπουργός». «Ο κ. Παπαθανασίου θα ήταν πιο χρήσιμο να πει ο ίδιος πως έγινε αυτή η ιστορία και όποιος έχει την πολιτική ευθύνη να την αναλάβει», πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά στην εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει για όσα έχει κάνει», αλλά υπογράμμισε ότι κατά την άποψή του τέτοια θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται κατευθείαν από τη δικαιοσύνη.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τον συντονισμό της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ασκεί την εξουσία συλλογικά και δρα συλλογικά. Προσπαθώ να μετέχω όπου ο πρωθυπουργός κρίνει χρήσιμο», ενώ σημείωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών κάνει καλή δουλειά, είναι θαρραλέος και προσηλωμένος υπουργός.
Η κυβέρνηση πρέπει να υπηρετεί το συμφέρον όλων και όχι το συμφέρον διαφόρων συντεχνικών, δήλωσε αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι οι πολίτες πληρώνουν τον λογαριασμό. «Ραντεβού με την ευημερία δεν υπάρχει, αλλά ραντεβού με την προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά ο Χ. Παμπούκης.
Προανήγγειλε Fast Track 2 για τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ για την επένδυση του Κατάρ στον Αστακό είπε ότι ενδιαφέρον έδειξε μια κρατική εταιρία του Κατάρ και η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει γρήγορα την αδειοδότηση, κάτι που έγινε. Εκτίμησε πως ενδεχομένως η επένδυση δεν έγινε, πιθανότατα επειδή η εταιρία του Κατάρ είδε ενδεχομένως έναν επιχειρηματικό κίνδυνο.
Ο υπουργός Επικρατείας απέκλεισε το ενδεχόμενο πτώχευσης απορρίπτοντας τα σχετικά σενάρια, λέγοντας πως τα κράτη δεν πτωχεύουν.