«Ο κ. Πάγκαλος, όπως και πολλοί άλλοι πολιτικοί, είναι αλήθεια ότι εξυβρίζεται συστηματικά και μάλιστα με έναν τρόπο όχι καλόπιστης ή κακόπιστης κριτικής, αλλά με έναν τρόπο που είναι άκρως υβριστικός και ο οποίος κάθε άλλο παρά προσφέρει στη δημόσια πολιτική συζήτηση».

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει άποψη που -σύμφωνα με την ερώτηση του δημοσιογράφου- εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, με επιστολή του προς συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ζητώντας να αφαιρεθούν σχόλια που είχαν γραφτεί εναντίον του και να αποκαλύψει η ιστοσελίδα την ηλεκτρονική ταυτότητα εκείνων που είχαν αναρτήσει τα εν λόγω σχόλια.

«Θα πρέπει να υπάρξει μια αυτο-ρύθμιση των Μέσων τα οποία επεκτείνουν τη δράση τους στο Διαδίκτυο ώστε να προστατεύονται όλοι οι πολίτες, όχι από την επιβεβλημένη κριτική που εμείς ούτως ή άλλως επιζητάμε, αλλά από έναν κατά συνήθη διασυρμό, τον οποίο υφίσταται και ο κ. Πάγκαλος», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε συμπληρωματικές ερωτήσεις, ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε την αρχή ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε μια κριτική και ένα άνοιγμα των Μέσων που γίνονται μέσα στο Διαδίκτυο και δίνουν τη δυνατότητα για ακόμα πιο ελεύθερη κυκλοφορία απόψεων και ιδεών, να μετατραπεί σε έναν χώρο εξύβρισης συγκεκριμένων προσώπων.

«Θα πρέπει να το προστατεύσουμε γιατί έτσι προστατεύεται και ο χαρακτήρας του Διαδικτύου ως κατεξοχήν χώρος ελευθερίας διακίνησης των ιδεών», τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι ο κ. Πάγκαλος υπέστη μια συστηματική εξύβριση και έχει ένα συγκεκριμένο αίτημα και ότι «εκείνο που λέμε ως κυβέρνηση είναι ότι θα πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση ώστε να υπάρξει μια συστηματική προστασία από τους καθ’ έξιν υβριστές».